Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Beteg gyerekeken segítettek

Egy az országos, a MOL által finanszírozott projekt keretében 2016. december 5-e és 2017. augusztus 31-e között olyan gyermekek és családjaik számára szervezett terápiás programokat az Emanuel Hospice Alapítvány, akik az életüket megrövidítő súlyos, illetve halálos betegségben szenvednek. A programban ugyanakkor olyan egészséges gyermekek is részt vehettek, akiknek szülei halálos kórral küzdenek, vagy nemrég vesztették el valamelyik szülőjüket betegség következtében.

beteg gyerekeken

Az Életed változtatott a világon (Viaţa ta a schimbat lumea) elnevezésű projekt keretében összesen 27 nagyváradi, illetve a közeli településeken élő beteg gyermeket és családjaikat látogatták rendszeresen az Emanuel Hospice Alapítvány pszichológusa, valamint szociális asszisztensei és gyermekprogramokra kiképzett önkéntesei. A szervezett foglalkozások fő célja az volt, hogy a halálos betegek egyik legnagyobb lelki terhét feloldják, és olyan tevékenységekben vegyenek részt, amely látható nyomot hagy és megmutatja, hogy életük értékes a körülöttük élő emberek számára és emlékük nem fog feledésbe merülni.

A foglalkozásokon többek közt olyan kézzel fogható alkotások is készültek, amelyek által a hozzátartozók számára hosszú ideig megőrizhető, dédelgethető lesz majd az elvesztett családtag tárgyi emléke. A közös munka során a terapeuták rámutattak azokra a változásokra, amelyek révén a beteg családtag örök nyomot fog hagyni úgy a családjában, mint közvetlen környezetében – tudatta Daria Barna, pszichológus.

Az országos MOL húszezer lejjel finanszírozta a mintegy 8 hónapos projektet. Ez egyébként zsinórban az ötödik év, amely során az Emanuel Hospice terápiás tevékenységét támogatja a Mol.

Sz. G. T.