Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Beszámoltak az első évről

Egy évvel ezelőtt, 2016. szeptember 10-én nyílt meg a nagyváradi Nymphaea Élményfürdő, Nyugat-Románia legnagyobb szabadidős vízi komplexuma, amely több mint 300 ezer látogatót vonzott az ország különböző területeiről.

beszamoltak

A Nagyváradi Közterület-Kezelőség (ADP) kezelésében lévő Nymphaea Élményfürdőnek 301 100 látogatója volt 2016 és 2017 szeptember 10. között, akik legnagyobbrészt Kolozs, Arad, Temes, Szatmár és Máramaros megyéből érkeztek.

Az ADP 128 ezer eurót költött az aquapark felszereltségének javítása érdekében, vettek például két inox sütőrostélyt, egy vízalatti robotot, egy fűnyírő traktorort, egy súroló-szívógépet, egy félautomata defibrillátort és egy kilenc férőhelyes mikrobuszt. Az egy éves forgalomnak köszönhetően a komplexum bevétele 660 ezer euró volt, továbbá 129 munkahelyet teremtett, amelyekből 93-at töltöttek be. Az adatok szerint tehát 2017.július 31-ig a park nyereséges.

A látogatók jegyvásárlásának megkönnyítése végett lehetőség van elővételben igényelni belépőket, ami kétféleképpen történhet: az aquapark pénztáránál és a www.aquapark-nymphaea.ro internetes oldalon, a kívánt nap előtt legkésőbb egy nappal, 21 óráig jelezve a vásárlási szándékot. Háromféle jegytípus közül lehet választani: egy napra szóló (felnőtteknek 50, diákoknak és nyugdíjasoknak 40, 3 és 14 év közötti gyerekeknek 25 lej), három órára szóló (25, 20 ás 12 lej értékben), valamint a 17 és 22 óra közötti időszakra szólót (30, 25 és 15 lej értékben). Ugyanakkor lehetőség van bérletet is váltani, ami két hónapra és 10 látogatásra érvényes. Az előzetes jegyvásárlás révén a szórakozni vágyók elsőbbséget élveznek a belépésnél, és a jegyek a teljes park felfedezését lehetővé teszik, viszont az olyan szolgáltatások, mint a szauna, török fürdő, masszázsszalonok és éttermek, plusz költséget jelentenek. Az aquapark területén nem lehet készpénzzel és bankkártyával fizetni, csak az erre szolgáló úgynevezett kreditkarkötőkkel.

A kedvezményes belépőjegyeket a következő dokumentumok felmutatásával lehet igényelni: nyugdíjasok esetében személyi igazolvánnyal és a nyugdíjas kuponnal, 14 éven aluli gyerekeknek keresztlevéllel, 14 és 18 év közötti gyerekeknek pedig személyi igazolvánnyal és diákigazolvánnyal.

Az ADP ugyanakkor felhívja a figyelmet arra, hogy kiskorúak kizárólag felnőtt kíséretében léphetnek be a park területére, és a felügyelet nélkül hagyott, 14 éven aluli gyerekeket ért esetleges balesetekért nem vonható felelősségre.