Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Beszámoltak a szalontai elöljárók

Tény és valóság, „a nagyszalontai polgármesteri hivatal minden évben megteremti a hivatalos informális találkozás lehetőségét a lakossággal”. Így volt ez szerdán este is azon a lakossági találkozón, amelyet a Magyar Házban Török László polgármester és Illyés Lajos alpolgármester vezetésével tartottak.

Török László és Illyés Lajos a szerda délutáni lakossági fórumon

Török László és Illyés Lajos a szerda délutáni lakossági fórumon

Az elöljárók egymást váltva számoltak be a városban eddig elért eredményekről: kivetítőn, színes fotók segítségével a legfontosabbakat mutatták be: a Hajdúk tere átalakulását, melyen a modern piac, egy új park és szökőkút található; aztán a főutcai korzó, amely valóban előkelő helyet foglal el a város életében. Az állomás melletti népkert is új arculatot kapott. A város csatornázása szintén folyamatban van. Az utak és járdák aszfaltozása folytatódott, a közterületek, padok kihelyezése és fák ültetése is zajlik.

Mint elhangzott, Nagyszalonta nevezetességei közé tartozik majd az épülő magyar iskola, amely mint szórványkollégium a magyar állam segítségével ölt formát.

Beszamoltak 2

Szóba kerültek azok a kellemetlen tényezők is, amelyek a város arculatát igyekeznek rombolni, ezekre Török polgármesternek régóta van egy epés megjegyzése: „a karámot az ökör képes lerombolni, de újjáépíteni már képtelen!” „Ácsmesterekre van szükség, akik olyan fundamentumra építik azt a szimbolikus értelemben értendő karámot, amelyet az ökör ereje képtelen leromboln” – fogalmazott a városgazda.

A hajdúvárosi elöljáróság tervei között szerepel egy termálvizes beruházás, amelynek megvalósulása még a jövő zenéje. A város központi parkjának a megújítása is a jövő tervei között szerepel. A bicikliutak kibővítése szintén megoldásra vár. Mindezek ellenére a fiatal generációnknak a helyhez kötése sem a könnyű megvalósítások között szerepel. Amíg a külföldi munkáltatók sokkal zsírosabb falatokkal kecsegtetnek, vagyis amíg ott a bér a többszöröse a hazainak, addig bizony elég szomorú kilátásokkal számolhatunk – mondták az elöljárók. Zárásképpen hozzátették: optimistán kell a jövőbe tekinteni, szép álmaink legyenek, meleg családi fészkeink, egészséges szellemi légkört kell teremteni és „mindent meg kell tennünk városunkért, Nagyszalontáért”.

Sára Péter