Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Benyomások Kínából

Diákokból és tanárokból álló népes közönség jelenlétében zárták február 10-én az idei Szathmári Pap Károly Nemzetközi Fotográfiai Fesztivált a Moldovai Szabadegyetemen (ULIM). Az egybegyűlteket Nicolae Ţău rektorhelyettes köszönötte, aki dicsérte az ötletet, hogy a rangos fesztivált Kisinyovban zárták Tóth István váradi fotóművész Benyomások Kínából elnevezésű tárlatával. Kína moldovai nagykövete, Sza Tong Mingtao a kiállított képek színvonalát dicsérte, majd gratulált a váradi fotóművésznek négy, Kínába tett látogatásához, melyek során a kiállítás anyagát elkészítette.
Az esemény keretében Anataol Poiată, a Moldovai Fotóművészek Egyesületének elnöke köszönetet mondott, amiért a fesztivál keretében az egyesület tagjai bemutathatták alkotásaikat Bukarestben, Nagyváradon és Jászvásáron. Tóth István, aki a fesztivál kurátora is, köszönetet mondott a kisinyovi kiállítás lehetőségéért, majd a fotófesztivál díszplakettjét adta át a szabadegyetem keretében működő Konfuciusz Intézet vezetőjének, Ma Linzsuannak. A fesztivál zárótárlatát Tóth István 35 válogatott, színes fényképéből állították össze, melyeket Kína négy különböző tartományában készített. Az intézet kérésére az alkotó a kiállítás képeit az egyetemnek adományozta.
Sz. G. T.

impressziok (2)

impressziok (1)