Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Bemutatták Varga Gábor drámakötetét

Kedden délutána  XVI Festum Varadinum keretében mutatták be Varga Gábor Az üres tér dicsérete című drámakötetét a Szigligeti Stúdióban.

Az est kezdetén H. Szabó Gyula, a Kriterion Könyvkiadó vezetője ismertette néhány kiadványukat Majd Szűcs László, a Várad irodalmi és kulturális folyóirat főszerkesztője beszélgetett Varga Gáborral a drámakötetről, ami hét drámát tartalmaz és egy rendhagyó előszót, ami a szerző publicisztikája arról, hogy mitől is színház a színház.

bemutattak

Varga Gábor elmondta, hogy a jó színház vonzása az élőszó, a lélektől lélekig közvetített üzenet. Ő előbb rövidprózákat írt, aztán kezdett el drámákkal foglalkozni, és van olyan drámája, ami novella alapján született, és kitért a Várépítőkre meg a Kályhabúcsúztatóra is.

A kiadó vezetője elmondta még, a drámakötetek elsősorban színházi embereknek szólnak, a drága nem tömegműfaj és hogy Varga Gábor életművében ez a drámakönyv fontos momentum darabjai mind izgalmas kísérletek.