Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Bemutatták az RMDSZ megyei jelöltjeit

A jelölések benyújtása előtt Pásztor Sándor, az RDMSZ megyei tanácselnök jelöltje bemutatta a megyei tanácsi listán őt követő 11 jelöltet. Az „összefogás listáján” a nyolcadik helyet Helmeczi József, a Magyar Polgári Párt (MPP) Bihar megyei szervezetének elnöke és delegáltja kapta.

Fotók: Csikos Rolland

Fotók: Csikos Rolland

A jelölteket Szacsvay Imre nagyváradi szobra előtt mutatta be Pásztor Sándor, onnan együtt mentek át a megyei választási irodához eleget tenni a szükséges formaságoknak.

A megyei tanácsi listát tehát Pásztor Sándor, a Körösök Vízügyi Igazgatóságának műszaki igazgatója vezeti, őt a jelenleg is tanácstag Szabó István nyugdíjas mérnök, a Nagyváradi Római Katolikus Püspökség jelöltje követi, a Királyhágómelléki Református Egyházkerület jelöltje Szoboszlai-Gáspár István mezőtelegdi lelkipásztor, akit a Pacsirták Néptánccsoport révén is ismernek, Boda Gergő a negyedik a listán, őt 43 ifjúsági szervezett jelölte, Kéry Hajnal főtanfelügyelő-helyettest a pedagógusszervezet javasolta, ő az ötödik, a hatodik helyen Grim András (ő jelenleg is tanácstag) szerepel, őt 23 szórványtelepülés jelölte. Hetedik helyen a kulturális és civil szervezetek képviseletében Péter I. Zoltán helytörténész, nyugdíjas újságíró szerepel, őt a nyolcadik helyen az MPP jelöltje, Helmeczi József követi. Bemutatása előtt Helmeczi Tibor, az MPP megyei elnöke aláírta az együttműködési protokollumut is. Lakatos János (ő a megyei tanács tagja jelenleg is) a roma kisebbség képviselője a kilencedik helyen, a tizedik Morvai-Szabó Edina onkológus, sugárterapeuta, ő az egészségügyet képviseli. A 11 helyen Nagy Zoltán biharvajdai gazda szerepel a kisvállalkozók és gazdák képviseletében, a 12 helyen Vígh Zoltán bihardiószegi fociedző áll, ő a bihari sportélet képviselője.

Fried Noémi Lujza