Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Bemutatták a Máli nénit

Népes közönség előtt mutatta be Füst Milán Máli néni című komédiáját pénteken a nagyváradi Szigligeti Színház. A Koltai M. Gábor rendezésében bemutatott darab egy komikus szerelmi kavalkád történetét meséli el, melyben egy ötvenéves gyárigazgató (Kardos M. Róbert) fiával (Balogh Attila) vetekszik a bájos gépírónő kegyeiért (Pitz Melinda), miközben lánya, Tilda (Jerovszky Tímea) törvénytelen gyermekét rejtegeti a rafinált Máli néni (Csíky Ibolya) útmutatásával.

bemutattak 2

A darabnak történet szerint és a valóságban is Máli néni, illetve az őt alakító Csíky Ibolya volt a fő mozgatórugója, aki tökéletesen magáévá tette a cselekményt háttérből irányító, minden hájjal megkent idős asszony alakját, s alakításával, karizmájával ezúttal is magával ragadta a közönséget.

Megemlítendő még Kardos Róbert, aki az igazgató szerepében különösen jól játszott össze Csiky Ibolyával, valamint a Máli néni férjét alakító Dobos Imre és a rejtélyes kisgyereket alakító Ababi Csilla is, akik rövid replikáikkal, könnyed, de jól megkomponált és jól időzített gesztusaikkal meg tudták teremteni azt a néhány varázslatos pillanatot, amikor a közönség tagjai valóban egy emberként törtek ki nevetésben, de amely pillanatok sajnos az előadás egészét nem jellemezték.

Az előadásnak szintén erős pontja volt a gyönyörűen beépített díszlet, valamint a korhű ruhák, melyek Rákay Tamás és Safranek Zita munkáját dicsérik

A Máli nénit legközelebb jövő szombaton, november 19-én 17 órától tekintheti meg a közönség.

Sz. G. T.