Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Bemutatták a Fájdallamot

Aczél Dóra Fájdallam című könyvét mutatták be szombaton az R&R Könyvszalonban megrendezett ünnepi könyvvásár keretében. A szerzővel Herman Ferenc színművész, szervező beszélgetett, aki a kötetet méltatva kijelentette, Aczél Dóra írásának legnagyobb erénye az a hihetetlen őszinteség, amellyel ki mer tárulkozni és meg meri írni legbelsőségesebb kamaszkori érzéseit, gondolatait. „Úgy érzem, jobb ember lettem attól, hogy elolvastam ezt a könyvet” – jelentette ki Herman Ferenc.

bemutattak

A szerző kamaszkori naplóján alapuló könyv egy fiatal lány belső vívódásait, gondolatait és érzéseit örökíti meg, miközben kíméletlen harcot folytat az őt sújtó betegséggel. Aczél Dóra a maga rendjén arról beszélt, hogy a könyv megírása számára terápia volt: „visszanézni, újraértékelni a régi naplójegyzeteket, feldolgozni a régi indulatokat”.

A szerző a közönség tagjai közül érkező kérdésekre válaszolva beszélt még a magyarországi Bátor-táborban szerzett élményeiről, amelyeket meghatározónak tekint túlélése, gondolkodásmódja szempontjából, valamint az általa kezdeményezett Yuppi-táborról, amely a magyar minta nyomán szintén súlyos betegségben szenvedő gyermekeknek nyújt élményterápiás kikapcsolódást. A könyvbemutató dedikálással zárult.

Sz. G. T.