Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Bemutatkoztak a váradi RMDSZ-es tanácstagjelöltek

Megállapították a nagyváradi RMDSZ-es tanácsosjelöltek rangsorát, a jelöltek pénteken reggel mutatkoztak be. A listát Huszár István polgármesterjelölt vezeti, őt Kecse Gabriella, Kirei Melinda, Kis Gábor, Kecskés Irén Mónika, valamint Pető Dalma és Végh Margaréta követi.

Mint arról a Reggeli Újság beszámolt, a rangsoroló küldöttgyűlésen többen is holtversenyben álltak, ők végül ábécé-sorrendben kerültek fel a tanácsosi listára. Hochhauser Ronalt muzeográfus a változó törvényi keretek miatt egy jövőbeni összeférhetetlenséget elkerülendő, visszalépett a jelöltségtől.

Kirei Melinda, Pető Dalma, Kecskés Irén Mónika, Huszár István, Kecse Gabriella, Kis Gábor és Végh Margaréta Fotó: Csikos Rolland

Kirei Melinda, Pető Dalma, Kecskés Irén Mónika, Huszár István, Kecse Gabriella, Kis Gábor és Végh Margaréta
Fotó: Csikos Rolland

A tanácsosjelöltek is ábécé-sorrendben mutatkoztak be, elmondták, ki milyen területtel foglalkozik majd önkormányzati képviselőként. Kecse Gabriella, a Szacsvay Imre Általános Iskola aligazgatója az anyanyelvi oktatással, hagyományápolással és – szakemberek segítségét igénybe véve – műemlékvédelemmel foglalkozik majd tanácstagként. Kirei Melinda fizikus, tapasztalatokat szerzett onkoradiológián is, háromgyermekes édesanya, így a nagycsaládosokat érintő, egészségügyi és szociális kérdésekkel törődik majd. Kis Gábor, a Szigligeti Színház gazdasági igazgatója az RMDSZ városfejlesztési stratégiájának gyakorlatba ültetésével, az ehhez szükséges gazdasági háttér megteremtésével és az épített örökség védelmével foglalkozna.

Kecskés Irén Mónika uniós támogatások lehívásában szerzett tapasztalatokat a megyei tanács munkatársaként, emellett a szociális szolgáltatásokkal, illetve az esélyegyenlőség valós megteremtésével törődne. Pető Dalma közgazdászként a fiatal vállalkozókat biztatja kezdeményezésre, feladatvállalásra, színészfeleségként pedig a kultúra támogatása és hagyományok ápolása fontos számára. Végh Margaréta a nagyszalontai Arany János Líceumban matematika-informatika tanár, Debrecenben PHD-hallgató. A legfiatalabb váradi tanácstagjelölt az alapítványok, az idős és a sérüléssel élő személyek problémáival foglalkozna tanácstagként.

Huszár István polgármesterjelölt négygyermekes családapa, a családok számára kíván élhetőbb Nagyváradot teremteni. A magyar szakoktatás fejlesztését, az egyházak és a civil szféra támogatását, az ifjúsági és bel- és külföldieket is Nagyáradra vonzó sportrendezvények szervezését egyaránt fontosnak tartja.

A Festum Varadinum ismét bebizonyította, hogy a kulturális eseményekre is igény van Váradon, mondta Huszár István, aki a párbeszéd szerepét is hangsúlyozta. Adócsökkentést sem tart kizártnak és a mostaninál hatékonyabb módszert szeretne a műemléképületek felújítására, akár annak árán is, hogy kevesebb uniós támogatásra pályáznak, de minőségi munkát várna el kivitelezőktől.

Fried Noémi Lujza