Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Bemutatkoztak a hegyi-csendőrök

Idén első alkalommal nyiotta meg kapuit a nagyközönség előtt a révi hegyi-csendőrség. A nyílt nap a svájci-román együttműködési program keretében zajló Hegyi-csendőrök a magaslati biztonságért elnevezésű kampány részét képezte.

A rossz idő ellenére szép számú érdeklődő látogatott el a programra, amely leginkább a gyermekeket nyűgözte le. A kicsik és szüleik megismerkedhettek a csendőrfelszereléssel, megtapogathatták, kipróbálhatták a különböző eszközöket. A legnagyobb népszerűségnek a látványos terepjármű-bemutató örvendett. A program keretében a gyermekek számára gyorstalpaló elsősegélynyújtási kurzust is tartottak a Bihar Megyei Hegyi- és Barlangi Mentők. Az elméleti eligazítás után a fiatalok gyakorlatban is kipróbálhatták, hogyan kell rögzíteni és elszállítani egy „megsebesült” embert.

A nyílt nap során az eredeti elképzelések szerint egyébként egy tájorientációs gyakorlatot is tartottak volna, ezt azonban az esős idő miatt kénytelenek voltak egy későbbi alkalomra halasztani a szervezők.

Sz. G. T. 

bemutatkoztak