Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Bemutatkozott Ohridban a kórus

Sikeresen szerepelt a Partiumi Keresztény Egyetem (PKE) vegyes kórusa a makedóniai Ohridban augusztus végén. Kovács Gábor, a kórus vezetője mesélt a sajtó képviselőinek a PKE szerepléséről, elmondta hogy a jelenlegi felállásában ez volt az első szereplése a karnak az Ohridi kórus fesztiválon és versenyen.

Dr. Kristófi János, Bajusz Krisztián, Dr. Kovács Gábor

Dr. Kristófi János, Bajusz Krisztián, Dr. Kovács Gábor

Az intenzív munka meghozta gyümölcsét a kórus számára, ugyanis Aranydiplomát valamint két különdíjat is bezsebeltek az egyiket a népdalihletésű előadásukért (Bárdos Lajos: Régi táncdal) és a másikat pedig a makedón zeneszerzők műveinek feldolgozásáért (Zapro Zaprov: Aliluia).

A sajtótájékoztatón a kórus egyik szólistája Bajusz Krisztián, aki elmesélte, hogy számára különleges élmény volt versenyezni egy ilyen nívós kórusversenyen, a szólista egyébként a Zapro Zaprov mű szólórészét énekelte, amivel különdíjat nyert a kórus.

A kórus a díjak mellet a sikeres szerepléséért meghívást is kapott több kórusfesztiválra, Thesszalonikibe és Prijedorba, ezek közül az utóbbi meghívást el is fogadták, valamint terveznek még visszamenni Ohridba is a jövőben.

Vincze-Nagy Anikó