Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Bemutatkozott az Inter felnőtt csapatában

Alig másfél évvel az után, hogy a Nagyváradi Bihar FC-től elkerült a Milánói Internazionaléhoz, hivatalos meccsen mutatkozott be az olasz gárda felnőtt csapatában a bihari George Puşcaş. A még junior korú csatár az olasz U21-es bajnokságban ontja a gólokat, eddig már 16 alkalommal volt eredményes a kék-feketék mezében, s barátságos meccsen már lehetőséget kapott Roberto Mancini edzőtől (a Zlatan Ibrahomovic fémjelezte Paris Saint German ellen léphetett pályára). Szerda este az Inter felnőtt csapatában kapott bizonyítási lehetőséget a fiatal támadó, aki a Sampdoria ellen 2–0-ra megnyert Olasz Kupameccs 89. percében lépett pályára Mauro Icardi helyére. A bályoki gyökerekkel rendelkező játékos az ötödik román labdarúgó, aki játszott a patinás Inter felnőtt csapatában, előtte Nicolae Simatoc, Adrian Mutu, Cristian Chivu és Denis Alibec volt hasonló helyzetben. A román foci egyik fenegyereke, Ianis Zicu szintén tagja volt az Inter keretének, de nem lépett pályára a felnőtt csapatban.

Az utóbbi hetekben egyre többször cikkezett róla az olasz sajtó, hogy Puşcaşt a Genoa szeretné leigazolni, így hamarosan akár a Serie A-ban is debütálhat az 1996. április 8-án, Margittán született játékos.

puscas digisport inter