Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Befejeznék a félbemaradt hidat

A Construcţii Bihor Kft. fejezheti be a nagyváradi, úgynevezett Macio-hidat, döntött tegnapi ülésén – igaz, nem minden vita nélkül – a megyeszékhely önkormányzati képviselőtestülete.

Elsőként Ritli László Csongor, a tanács RDMSZ-frakciójának vezetője kifogásolta a tervezetet, elmondva: igaz ugyan, hogy a 2006/34. számú kormányhatározat felsorolja a kivételeket, amelyek okán nem kell közbeszerzési eljárást lefolytatni, a váradi híd esete azonban nem illeszkedik ide, és azt javasolta, hogy folytassák le a közbeszerzési eljárást. Ilie Bolojan polgármester szerint indokolt, hogy az a kivitelező fejezze be a hidat, amelyik elkezdte, így például az esetleges későbbi problémák esetén egyértelmű, hogy a kivitelezőé a felelősség. Huszár István tanácstag a határozattervezet halasztását javasolta, addig, amíg nem kérnek szakvéleményt a Közbeszerzéseket Felügyelő Országos Hatóságtól (ANRMAP) arról, szükséges-e a közbeszerzés lefolytatása, vagy odaítélhető a munka a kivitelezőnek. A két javaslatot a tanácstagok 21 ellenszavazattal elutasították, a határozatot ugyanannyi igennel fogadták el.

befejeznek 2

A Macio-hídra szükség van, de nem hiszi, előzetes tárgyalás nélkül kell dönteni róla –  mondta az ülés után Ritli László Csongor. Igaz, hogy el van kezdve a beruházás, és bonyolultabb a garanciális eljárás, de ezek adminisztratív kérdések, a törvény azonban azt mondja, hogy csak olyan helyzetekben lehet ezt az eljárást használni, ha más kivitelező nem képes befejezi a munkát, de jelen esetben nem erről, mindössze adminisztratív problémákról van szó.

Fried Noémi Lujza