Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Befejezett aszfaltozás Margittán

Tavasszal a Magyarkécbe vezető utat és a településen számos utcát újitatott fel a Margitai Polgármesteri Hivatal, majd a Bujorului, Borsecului, Jókai Mór (Oltului), Garoafei, Litoralului, Crinului, Piata Independenţei, Crişan, Ady Endre és Salcâmilor utcákat korszerűsítették Margittán.

Margitta (1)

A múlt héten megjelentek a munkagépek a Tineretului negyedben (Konfekció negyed) is. Pocsaly Zoltán polgármestertől tudjuk, hogy abban a városrészben is készen van az ivóvíz- és szennyvízcsatornák cseréje, ebből kifolyólag nem várhatók újabb ásások ott.

Margitta

„Az ott élők számára is egy kisebb álom vált valósággá. Hosszú éveken keresztül ők is programra kapták a vizet, mint mindenki ebben a városban. 2004-ben amikor polgármesterjelölt lettem ez volt az egyik ígéretem. Akkor azt mondtam, hogy megoldjuk Margittán a normális vízszolgáltatást és a csatornarendszert is felújítjuk. Előttem is ígérték ezt többen, de nem sikerült nekik. Talán szerencsés vagyok, vagy a kitartó munka hozománya az, hogy most elmondhatom, Margitta kétharmada elfelejtette a szivattyúkat és a tartályokat. A Lapison dolgozunk hetek óta. A beruházás végezetével szinte minden ház, minden épület közművesítve lesz. Csak az idén egy tucat utcát aszfaltoztunk le. Örömünkre a Tineretului is városi képet mutat. Az ott élők kint jártamkor elégedettek voltak a munkával és hálásak is. De mi nem állunk meg itt, hisz sok még a munka. Vannak városrészek amelyek hasonlítanak ahhoz a szinthez amit én létre akarok hozni. Viszont még sok a munka. Sok olyan tömbháznegyed van, ahol járhatatlanok az utak, rosszak a járdák és nincs zöldövezet. Ezeket is szeretném a következő mandátumban megyei jogú városi szintre hozni.” – magyarázta a polgármester. Pocsaly hozzátette: ,,Ha az emberek nyitott szemmel járnak, akkor láthatják a radikális változásokat Margittán. Persze lehet vitázni egyes beruházások gyorsaságán, akár minőségén is, de nagyon sok esetben nem a polgármesteri hivatal volt a finanszírozó. Ilyen a Margitta–Tasnád út is. Viszont én hálás vagyok, hisz egy komoly városrészt tesz rendbe a megyei tanács városunkban. Azt gondolom, hogy sok szép megvalósítást tudunk felmutatni és remélem, hogy 2016-2020 között legalább ennyi eredmény áll majd a hátunk mögött.”

Demián Zsolt