Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Barátságos meccseket játszottak a bihariak

Magasabb osztályban szereplő csapatok ellen tették próbára magukat a bihari labdarúgócsapatok, így nem meglepő, hogy vesztesen hagyták el a pályát az idei év első barátságos mérkőzésein.

Elsőként a negyedik ligában szereplő Nagyváradi Luceafărul lépett pályára, majd két nappal később a harmadosztályban szereplő Váradszentmártoni KSK is bemutatkozott a zöld gyepen. A Bihar megyei negyedik liga éllovasa, a nagyváradi Luceafărul egy hete kezdte meg a felkészülést a tavaszi idényre. A Muzsnay Zsolt, Kiss Sándor és Ioan Pap-Deacból álló edzői stáb 25 fős kerettel vágott neki a felkészülésnek. Szerdán az élvonalban szereplő Botoşani-i FC volt a Luceafărul ellenfele a margittai stadionban. A mérkőzésen volt csapatát látta viszont Leo Grozavu (másfél éve még a Luceafărul kispadján ült a tréner), aki a moldvai gárda trénere. A találkozót 3–0-ra nyerte az élvonalban szereplő csapat, a váradiaknál a következők léptek pályára: Goia – Tătar, Popa, Ciuciu, Jude – Balea, Nichita, Floruţ, Bala – Modan, Constantin Roşu. Szünet után állt be Agiurgioaiei, Sfârlea, Teşedan és Cornea. A váradi csapat február másodikától Félixfürdőn edzőtáborozik, ezt követően pedig több barátságos meccset játszik. Az ellenfelek a Mihályfalvi Unirea (február 4.), a Borossebesi Naţional (február 8., Szalontán), a Fugyivásárhelyi SK (február 11.), a Recei FC (február 13.), a Pankotai Şoimii (február 21.) és az Aradi UTA Öreg Hölgy (február 25.) lesznek.

Küzdelmes meccsen kaptak ki a szentmártoniak

Küzdelmes meccsen kaptak ki a szentmártoniak

Szombaton délelőtt a Váradszentmártoni KSK mérte össze erejét a másodosztályban szereplő Pankotai Şoimii gárdájával. Florin Farcaş edző együttese egyenrangú ellenfele volt az Arad megyeieknek, s vezetett is a találkozón (2–1), ám végül egy egyéni hiba miatt (Cornea feleslegesen szabálytalankodott a 16-oson belül a 87.percben) vesztesen hagyta el a találkozót (2–3). A vezetést a vendégek szerezték meg Şt. Pantea révén, de a hazaiak fordítottak Grosu, majd pedig Copil találatával. A térfélcserét követően Enciu egyenlített, majd három perccel a vége előtt Cudedan lőtt gólt büntetőből Cornea buta hibáját kihasználva.

A harmadosztályba kerülés a célja Muzsnay Zsolt edző csapatának

A harmadosztályba kerülés a célja Muzsnay Zsolt edző csapatának

A szentmártoniak összeállítása: Verdeş – G. Mangra, Cervinschi, Mintaş, Arsene – Ov. Ghilea – Copil, Grosu, Cr. Jurca, Olariu – Gh. Popescu. Játszott még: Sg. Ghilea – G. Bogdan, Matei, Chira, Arsene – Cura, Novak – Cornea, L. Jurca, I. Pantea – S. Zadori. Edző: Florin Farcaş. A pankotaiak összeállítása: Paşcalău – Viţu, Lung, Suciu, Şt. Pantea – Issa, Bulzan, D. Mitu, Huţanu – Burian, Sălăjan. Játszott még: Irimia – Maghici, Lengyel, Traore, G. Siminic – Dubeştean, Gâlcă, Fl. Cuedan, D. Gavrilescu – M. Enciu, A. Mihai. Edző: Dan Cuedan. Játékvezetők: Florin Marcu – Ciprian Fiter és Alexandru Corb.

Szombaton a szintén harmadosztályú Borosjenői SK lesz a bihariak ellenfele, ezt követően a Nagyváradi Bihar FC (február 4.), a Szatmárnémeti Olimpia (február 8. és február 14.), a Biharszentandrási Crişul (február 18.), a Bihorul Sportiskola (U19es gárda, február 21.), majd pedig a Pécskai Progresul (február 28.) csapatával mérkőzik meg a szentmártoni csapat. A harmadosztályú bajnokság tavaszi idénye március 7-én rajtol.