Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Bánsági művészek és a küszöb

Két lugosi képzőművész, Pokker László és Pokker Laura – apa és leánya – mutatkozik be alkotásaival a nagyváradi Fő utca 15. szám alatti Vizuális Művészetek Galériájában. A küszöbön című kiállítást június 3-án, hétfőn 18 órakor nyitják meg.

Pokker Laura festőművész 25 képét szemlélhetik meg az érdeklődők. A művésznő akrillal fest. Festményeinek meghatározó része a fény. Átlényegíti a fénysugarakat, különleges belső tájat fest, fontos a természetesség.

Az érdeklődők megtekinthetik továbbá Pokker László szobrászművész 12 kreációját. Fából készült szobrainak különféle páccal ad patinát, némelyiket afféle „aranylemezzel” vonja be. A művek nonfiguratívak, és fontos szimbólumokkal bírnak.

A tárlat oly módon óhajtja bemutatni a két bánáti művész munkásságát, hogy a tárlatlátogató átérezhesse, mit jelent a modern és archaikus, a színek és formák, a szerencse és a végzett közötti küszöbön lenni.

A kiállítás anyagát Aurel Chiriac műkritikus, művészettörténész méltatja. A vásárlással egybekötött tárlat június 14-ig, hétköznapokon 10–18 óra között látogatható.

banati