Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Balkán bajnokságra készülnek

A Nagyváradi Körös SK fiú és leány vízilabdacsapatának több tagja is a román utánpótlás-válogatottal készül.

A váradi leánycsapat hat tagja készülhet a Balkán bajnokságra

A váradi leánycsapat hat tagja készülhet a Balkán bajnokságra

A lányok a közelgő Balkán Bajnokságon való részvételt készítik elő, a fiúk pedig nemzetközi erőfelmérőkre alapoznak. A román női ifjúsági válogatottba hat váradi játékost hívott be Vlad Hagiu szövetségi kapitány. Öten közülük (Laboncz Nikolett, Vanesa Caba, Oana Vidican, Antonia Vidican és Mălina Voivod) tagjai a junior bajnokcsapatnak, míg Tóth Johanna, a felnőtt csapat tagjaként szerzett ezüstérmet a román Szuperligában. „Számunkra már az is nagy siker, hogy a Balkán Bajnokságon vehetünk részt, egy olyan kerettel amelynek tagjainak többsége 15 és 17 év közötti. Egyelőre az a fontos, hogy dolgozzunk, s idővel már célokat is tűzhetünk majd ki. A távlati tervek között a 2018-2020-as időszak szerepel, amikorra már szeretnénk letenni a névjegyünket az európai mezőnyben” – véli Vlad Hagiu a román csapat szövetségi kapitánya, akinek segítője a váradi Orbán Zoltán, a körös SK ifjúsági és felnőtt csapatának edzője.

A román junior válogatott váradi edzővel készül. Cosmin Goina, aki a Körös SK korosztályos bajnokcsapatának is edzője, hat váradi tehetséget hívott meg az alapozáson részt vevő keretbe. A hat vízilabdázó Şerban Abrudan, Andrei Buda, Alexandru Laza, Rareş Matiaş, Tudor Anton és Octavian Bara.