Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Balesetmegelőzésre tanították az iskolásokat

Szeptember 25–29. között számos középiskolában tartott szakirányú szemináriumokat a Közúti Oktatásért és Biztonságért Egyesület (AESR) egy felvilágosító kampány keretében, melyben partnerséget vállalt a Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság, a Bihar Megyei Tanács, a tanfelügyelőség, valamint a mentőszolgálat is.

balesetmegelozesre 2

A program célja, hogy oktatás révén csökkentsék a kiskorú áldozatokat követelő balesetek számát. A tanintézményekben tartott közlekedésbiztonsági órák mellett, az egyesület önkéntesei hasznos információkat tartalmazó szórólapokat is osztottak minden érintett településen.

A program során ellátogattak Nagyváradon a Mihai Eminescu Főgimnáziumba, a Roman Ciorogariu Ortodox Teológiai Líceumba és az Onisifor Ghibu Elméleti Líceumba, Margittán a Horea Mezőgazdasági Iskolacsoportba, és az Octavian Goga Líceumba, Érmihályfalván a Mezőgazdasági Líceumba, Nagyszalontán a Mezőgazdasági Iskolacsoportba és az Arany János Főgimnáziumba, Belényesben a Nicolae Bolcaş pedagógiai líceumba, a Samuil Vulcan főgimnáziumba és a Ioan Ciordaş Szakkollégiumba.

Az AESR egyébként minden évben szervez hasonló figyelemfelkeltő kampányokat a biztonságos és főként szabályszerű közúti közlekedéssel kapcsolatban. Idén a terveik szerint a kampányt Szilágy, Máramaros, Maros, és Brassó megyékben valamint a fővárosban is megszervezik – tudatta Cristian Ştefan Vasile egyesületelnök.

Sz. G. T.