Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Balatonfenyvesen táboroztak

A Kárpát-medencei Református Ifjúsági Találkozó (KMRIT) keretein belül immár második alkalommal tapasztalhattuk meg a csodát. Augusztus 3-án a nagyváradi Lorántffy Zsuzsanna Református Gimnázium húsz tanulója (IV–XII. osztályosok) és négy lelkes tanára (Csűry Ágnes, Gál Ildikó, Tunyogi Hajnalka és Szatmári Ildikó) útnak indult a balatonfenyvesi táborba. A csoda pedig már a megérkezéskor elkezdődött, amikor keresni kezdtük az ismerősöket, barátokat. Nagyon megindító volt összeborulva látni azokat az embereket, akik csak évente egyszer találkozhatnak, és akikről tudjuk, milyen messziről jönnek. Így éreztünk mindannyian, amikor kedves ismerősöket köszöntöttünk a Felvidékről, Kárpátaljáról, Délvidékről, Kaposvárról, Sepsiszentgyörgyről és Zilahról.

reformatus tabor (2)

Egész héten épültünk, lelki gyümölcsökkel táplálkoztunk, pihentünk, és ismerkedtünk. Emlékezetesek maradnak számunkra az áhítatok, a gyermekcsoportban való tevékenységek, a csoportbeszélgetések, a közös énekek és a kaposvári kirándulás. Úgy érezzük, hogy egy évre elegendő testvéri-baráti érzelemmel telt meg a szívünk, hogy kitartson a következő találkozásig. Aki egyszer megtapasztalja ennek a hétnek a csodáját, minden alkalommal szívvel-lélekkel próbál jelen lenni, és hazatérve erejéhez mérten tenni a különböző régiókban élő magyar reformátusokért. SDG.

Csűry Ágnes, Szatmári Ildikó tanárok

reformatus tabor (3)

Diákjaink véleménye a táborról:

Molnár Edina: Számomra különösen értékes volt az elmúlt hét minden napja, hiszen a pihenés mellett nemcsak testileg kapcsolódhattunk ki, hanem alkalmunk volt a lelki elcsendesedésre is. Balatonfenyvesen „mi” együttesen, több helyről, mégis egy nemzetként épültünk élő kövekké, lelki házzá.

Pap Klementina: Ebben a táborban idén is megtaláltam a helyemet, „jól tettem, hogy elmentem”, mert az a légkör biztosította a lelkiekben való épülésemet, és elmélyítette az Isten iránt érzett szeretetemet.

Bittenbinder Éva és László: Nagyon jó volt látni, hogy vannak még velünk egykorú fiatalok, akik hisznek, és szívesen éneklik az Istent dicsőítő dalokat. A hangulat nagyon jó volt, új barátokra leltünk, és az eddigieket még jobban megismerhettük.

Csűry Ágota és Anikó: A balatonfenyvesi táborban hallott előadások segítettek, hogy mi is meg tudjunk erősödni lelkileg. A hét folyamán velünk hasonló sorsú fiatalokkal ismerkedhettünk meg, és ismerhettük meg a helyzetüket közelebbről.

Ferenczi Nátánáel: Ez a tábor nemcsak a Balatonról szól, hanem a lelkünk ápolásáról, Urunk dicsőítéséről is. Azért is érdemes elmenni ebbe a táborba, mert megtudjuk, milyen Istennel közösségben lenni.