Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Bajnoki döntővel emlékeztek Vancea Pálra a hétvégén

Második alkalommal rendezték meg a Vancea Pál Emlékversenyt, amelyen az idejekorán elhunyt volt világbajnok karatéka, a váradi UAMT-Agora SK alapítója, vezetője és edzője emléke előtt tisztelegtek volt tanítványai és több romániai klub képviselői.

Idén a váradi egyetem sportcsarnokában került sor a megmérettetésre, amely egyben országos döntő is volt a kadét, ifjúsági és felnőtt korosztályok számára. A szervezők az UAMT-Agora SK (edzők Bernáth Csaba, Melania Câmpan és Raul Tudorică) és a Bihar Megyei Sport- és Ifjúsági Igazgatóság voltak.

Edzők és a román szövetség vezetői tisztelegtek Vancea Pál emléke előtt

Edzők és a román szövetség vezetői tisztelegtek Vancea Pál emléke előtt

 

Eredmények

A két nap során 30 klub 145 karatékája lépett tatamira, a házigazda UAMT-Agora SK-t kilenc sportoló képviselte, eredményei alapján az összesített rangsor negyedik helyén zárt Vancea Pál egykori klubja, a galaci, a brăilai és a zilahi csapat mögött. A váradiak egy arany-, hét ezüst- és négy bronzérmet szereztek. A klub kumite csapata (Andrei Moga, Andrei Luca, Andrei Tăuţan) a dobogó legmagasabb fokára állt fel, míg Andrei Luca (kata), Kálmán Szabolcs (junior kata és fukugo), Bobert Botez-Diner (ifjúsági kumite), Raul Tudorică (felnőtt kata és fukugo), valamint a junior kumite csapat (Kálmán Szabolcs, Király Márk, George Ristea) ezüstérmet szerzett. Andrei Luca (kadét kumite), George Ristea (junior fukugo), a Kálmán–Moga enbu páros, valamint a junior kata csapat (Raul Doblea, Király Márk, George Ristea) harmadik helyen zárta az emlékversenyt.

A hétvégi erőfelmérőnek válogató jellege is volt, az október 12–18. között sorra kerülő világbajnokságra, amelynek házigazdája Szlovénia lesz, de a decemberi belgrádi Fudokan vb-re utazó keretet is a váradi megmérettetés végén jelölték ki. Az UAMT-Agora SK négy tagja, Luca Andrei (kadét), Kálmán Szabolcs (junior), Robert Botez Diner (ifjúsági) és Mircea Raul Tudorica (felnőtt) tagja a román válogatottnak.

Az UAMT-Agora SK tagjai és a klub által díjazott támogatók

Az UAMT-Agora SK tagjai és a klub által díjazott támogatók

 

Emlékezés

A hétvégi torna megnyitóján egyperces néma csenddel adóztak Vancea Pál emlékének, majd a klub képviselői emlékplaketteket adtak át, mindazoknak, akik az évek során támogatták az egyesületet, hozzájárulva a remek eredmények eléréséhez. A díjazottak között volt Horia Adrian Stanciu (az UAMT Rt. igazatója), Jean Manolescu (az Agora Egyetem vezetője), Mircea Suliman, Ştefan Botez (mindketten Fidelitas KFT), Romulus Gabor (Depozitul de Tricouri), Aurora Mancia, Mihaela Ghemiş (Nagyváradi Egyetem Építészeti Kar), Nicolae Marandici (a Román Hagyományos Karate Szövetség elnöke) és Tudorică Elena Coca (orvos).

 

Folytatják

A kétnapos emlékversenyt Raul Tudorică, az UAMT-Agora SK sportolója, egyben egyik edzője, Vancea Pál volt tanítványa összegezte. „Legfőbb szándékunk, hogy éberen őrizzük tanítómesterünk emlékét, s évről évre átadjuk a fiataloknak azokat az eszméket és tanokat, amelyeket ránk hagyott. Elégedettek vagyunk az elért eredményekkel, köszönetet mondunk a sportolóknak, s azok szüleinek, akik lehetővé tették az idei verseny sikeres megrendezését” – mondta Raul Tudorică.