Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Bajnoki címet szerzett a Progress SK ificsapata

A várakozásoknak megfelelően váradi sikerrel zárult az országos vízilabda gyermekbajnokság. Az alig pár éve alakult Progress SK először szerzett országos serleget.

A hagyományos edzőfürdetés pillanata

A hagyományos edzőfürdetés pillanata

A bukaresti első tornához hasonlóan a váradi Ioan Alexadrescu uszodában megtartott második tornán is százszázalékos teljesítménnyel zárta Christian Sandor edző csapata, akit a váradi Körös volt kiválósága, Fejér Iván segített szakmai tanácsokkal. A váradi csapat három ellenfelétől sem kapott gólt a hétvégi tornán, a Dinamót 11–0-ra a Marosvásárhelyi H2O-t 15–0-ra, a Kolozsvári VSK-t pedig 19–0-ra verte. A Körös SK egyszer, a Bukaresti Triumf négyszer (7–4), míg a Bukaresti 1-es számú Sportiskola és a szintén fővárosi Steaua ötször (12–5 és 11–5) tudott betalálni a bajnokcsapatnak. A Román Vízilabda Szövetség Kupa néven megtartott bajnokság végeredméyne: 1. Nagyváradi Progress (42 pont), 2. Bukaresti Triumf (33), 3. Bukaresti Steaua (33), 4. 1-es számú Sportiskola (24), 5. Bukaresti Dinamo (15), 6. Kolozsvár (12), 7. Nagyváradi Körös SK (7), 8. Marosvásárhelyi H2O (1).

2.A Progress SK bajnokcsapatának tagjai és a szakmai tanácsadó, Fejér Iván (jobbról)

2. A Progress SK bajnokcsapatának tagjai és a szakmai tanácsadó, Fejér Iván (jobbról)

„Egész évi munkánk gyümölcse ért be ezzel a sikerrel. Köszönöm Fejér Ivánnak, aki értékes szakmai tanácsokkal látta el a csapatot, s a játékosoknak, akik fegyelmezetten és igazi csapatként küzdötték végig a döntőt” – értékelte a sikert Christian Sandor edző.

A különdíjakból is kijutott a váradiaknak, Patric Dumitru lett a bajnokság legjobb játékosa, míg a gólkirály a Triumf játékosa, Andrei Neamţu lett 81 találattal. A legjobb kapusnak járó elismerést vitatható módon a fővárosi Triumf hálóőrének ítélték oda a szövetség képviselői, a kevesebb gólt kapó bajnokcsapat kapusa helyett. A Progress SK tagjai: Christian Chimerel, Forrai Károly – kapusok, Paul Popuţe, David Moca, Birinyi Márk, Eric Ionescu, Takács Márk, Lukács Dominik, Orsos Richard, Patric Hadade, Patric Dumitru (csapatkapitány), Rareş Leş, Tomasso Insinna, Dominic Cicortaş, David Rick – mezőnyjátékosok.