Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Bajnok lett a Körös SK junior II-es vízilabdacsapata

Megszerezte első idei bajnoki címét a Nagyváradi Körös SK a román ifjúsági vízilabda-bajnokságban. A klub junior II-es korosztályú csapata (edző Ciprian Câmpianu) magabiztos játékkal szerezte meg a bajnoki serleget.

Váradon maradt a bajnoki serleg a Körös SK junior csapatának köszönhetően

Váradon maradt a bajnoki serleg a Körös SK junior csapatának köszönhetően

 

A bukaresti első tornát követően listavezető volt a váradi gárda, amelynek legnagyobb riválisa a fővárosi 1-es számú Sportiskola volt. A várakozásoknak megfelelően a két csapat tegnap déli rangadója döntötte el az aranyérem sorsát. A hazai medencében játszó Körös SK esélyt sem adott ellenfelének, s tíz góllal (13–3) győzött, megszerezve a bajnoki elsőséget. A bajnokcsapat hat tagja ott volt a Bakuban megrendezett első Európai Játékokon, ahol a román U17-es válogatott szerepelt a korosztályos kontinenstornán.

A váradi klub junior I-es korosztályú együttese szintén bajnokesélyesként vágott neki a küzdelemnek, ám a döntő meccsen vereséget szenvedett, így a bajnoki cím Bukarestbe vándorolt. A következő időszakban a junior III-as korosztályú, valamint a gyermekcsapat száll majd harcba a bajnoki aranyéremért. A román szövetség által kiadott program szerint a hétvégén ismét bajnoki döntőre kerül sor a váradi Ioan Alexandrescu Uszodában.