Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Bábszínházas hétvége

A nagyváradi Szigligeti Színház Lilliput Társulatának két különleges produkciójára is sor kerül a héten: február 14-én, pénteken 11 órától a Kormos képpel mutogat című előadás tekinthető meg az Árkádia bábszínház színpadán, míg február 16-án, vasárnap 11 órától a Kezeslábast láthatják az érdeklődők a bábteátrum stúdiótermében.
Kormos István 12 magyar népmesét írt meg versformában, ebből hármat használnak fel a Rumi László által rendezett Kormos képpel mutogat című előadásban: az első egy ostoba farkasról, a második egy furfangos parasztról, a harmadik pedig a csudamód táncoló kecskéről szól. Ami a három mesét összefűzi: Kormos csodálatos verses szövege, valamint a zenei világ.
A Kezeslábas című előadás Bartal Kiss Rita elképzelései alapján készült, rövid, 15–20 perces játék kifejezetten csecsemőkorú gyermekek számára. Az előadásban fontos szerepet kap a látvány, az egyszerű, de látványos díszlet, a színek, a fények, a játék, minden, ami egy kisbaba számára érdekes és izgalmas lehet. Erre a produkcióra csak előzetes helyfoglalás esetén lehet jegyet váltani. A részvételi szándékot a Szigligeti Színház jegypénztáránál, a 0259/401-140-es telefonszámon lehet jelezni, keddtől péntekig 11–17 óra között.

Jelenet a Kormos képpel mutogat című előadásból

Jelenet a Kormos képpel mutogat című előadásból