Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Bábjáték és más csemegék a köröstárkányi gyermeknapon

Június második napján, vasárnap került sor a gyermeknap megünneplésére Köröstárkányban.

Már a reggeli istentiszteletre is szép számban gyülekeztek a kicsik az óvó-és tanító nénik vezetésével, mintegy megerősítve Szakács Zoltán lelkipásztornak a Mt. 9,37-38. verse alapján elmondott igehirdetésének üzenetét:„… lehet, aki most Isten segítségével és imádságos lélekkel vet, annak más aratja le a munkája gyümölcsét, de aki se nem vet, se nem arat, az ne várjon se csodát, se eredményt….”

korostarkany gyereknap (6)

A rendhagyó délelőtt után a helyi RMDSZ-szervezet által szervezett programra került sor a kultúrházban. A hivatalos megnyitón Antal Rozália, a községi általános iskola igazgatója köszöntötte az összesereglett mintegy 150 gyermeket, Szakács Zoltán lelkész a szülőkhöz szólt néhány szót, majd Mikló Ernő, a köröstárkányi RMDSZ-szervezet elnöke üdvözölte a vendégszínészeket és megköszönte a megyei szervezet támogatását, valamint a helybélli pedagógusok és szülők segítségét.

A rövid bevezető után színvonalas műsort láthattak a jelenlévők: a nagyváradi Szigligeti Színház Lilliput Társulata mutatta be a Kormos István meséiből összeállított, Runi László által rendezett bábjátékot, a Kormos képpel mutogat című előadást. Több mint egy órán keresztül tartott a mókás, tanulságos előadás, a kicsik és nagyok lelkes tapssal kísérték a hangulatos énekeket. Ráadásként a társulat együtt énekelte a közönséggel az ismert Boldog születésnapot című dalt.

korostarkany gyereknap (5)

A szervezők és a szülők gondoskodtak a kicsik ellátásáról is: bőven akadt finom sütemény, édesség és üdítő, kedvükre ehettek az édesszájúak. A program folytatásaként közös foglalkozásokon vettek részt a gyerekek.

Mint Mikló Ernő főszervezőtől megtudtuk, sikeresnek mondható az idei gyermeknapi akció: „ Megérte a fáradságot és utánajárást, ennyi elégedett és boldog gyermekarcot látva. Nemcsak a gyerekek érezték magukat jól, sok szülő is gratulált a mostani rendezvényhez, mintegy megerősítve, hogy van igény tartalmas szórakozásra, kikapcsolódásra. Teszünk azért, hogy a tárkányi közösségnek igényes eseményekben legyen része a közeljövőben is”

Kovács Zoltán