Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Bababörze, jótékonysággal egybekötve

November 29-én, szombaton 10–14 óra között a nagyváradi Antonio Alexe Sportcsarnokban újabb bababörzét tartanak, melyen, akárcsak az őszi börzén, segítségnyújtásra is nyílik mód.

Mint arról beszámoltunk, az őszi börzén a Máltai Segélyszolgálat nagyváradi szervezete számára gyűjtöttek. Mint azt a szervezőktől megtudtuk, akkor 15 zsáknyi ruha, cipő és játék gyűlt össze, ezeket Szántó Ildikó, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat vezetője vitte el a Bihar Megyei Társadalom és Gyermekvédelmi Főigazgatóság két gyermekotthonába. Az otthonokban nagy szükség van a ruhákra és gyermektápszerekre, mivel azokban három év alatti, a gyermekkórházban és a szülészeten ott hagyott kicsik is vannak.

bababorze

Felvételünk az októberi börzén készült

A novemberi börzén szintén lehet majd adakozni, ez alkalommal a máltaiak mellett a Curteanu-kórház gyermekosztályai számára is várják az adományokat, a kisebbek számára sterilizátorra gyűjtenek, a gyermekonkológia pácienseinek játékokat, kifestőkönyveket, mesekönyveket stb. várnak. A szervezők külön a vásárlók figyelmébe ajánlják Mandibo Andrea decoupage technikával készített termékeit, az édesanya ugyanis ezek árából egészíti ki leukémiás kisfia kezelésének költségeit (részletek http://decoupageshop.blogspot.ro).

A bababörzére egy belépőjegy öt lejbe kerül majd, az idén ez lesz az utolsó alkalom a vásárlásra, a legközelebbi bababörzét tavasszal szervezik majd meg.

Fried Noémi Lujza