Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Ázsiai nyelvtanfolyam a PKE-n

A nagyváradi Partiumi Keresztény Egyetem (PKE) a tervek szerint októbertől beindítja Bihar megye első ázsiai nyelvek tanfolyamát. A tanfolyamon japánul, kínaiul és koreaiul is tanulhatnak azok, akik részt vesznek az órákon.

azsiai nyelvtanfolyam

A tanfolyamokról Gbur Ádámot, egyetemi kínai nyelvoktatót kérdeztük, aki külsőmunkatársként segíti a PKE új tanfolyamának beindítását. Azért tartják fontosnak, hogy minél többen beszéljék a kelet ázsiai nyelveket, mert gazdaságilag és kulturálisan rohamosan fejlődő térségről van szó. Ezzel a tanfolyammal a fiatalok látóköre és esélyei a munkavállalásra jelentős mértékben növekednek. A tanár úr azt is elmondta, hogy a tanfolyamot első sorban a 14 és 40 év közötti korosztálynak ajánlják, de bárkit szívesen látnak, aki szeretne elmélyülni az ázsiai kultúrában.

A tanfolyam szerkezetét illetően annyi már biztos, hogy egy kurzus öt hetet vesz majd igénybe, és heti két alkalommal másfél órás tanórákat tartanak majd. Az órákat anyanyelvi oktatók fogják tartani a résztvevőknek, akik a gyakorlati tudásra helyezik majd a hangsúlyt mindhárom nyelv esetében. Egy ilyen tanfolyam körülbelül 70–80 euróban fog kerülni a diákoknak.

Aki a tanfolyamot elvégzi, az nemzetközileg elismert nyelvvizsga bizonyítványt kap, amelynek birtokában akár ázsiai országokban is tovább képezheti magát.

A tanfolyamról bővebb információkat a PKE székhelyén, a Városháza utca 36. szám alatt vagy telefonon a 0745008100.-es telefonszámon lehet kérni.

Vincze-Nagy Anikó