Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

„Az Úrnak zengjen az ének!”

Hétfő óta tart a zenetábor a hegyközszentmiklósi termálfürdőn. Az Érmelléki Református Egyházmegye szervezésében negyedik alkalommal megrendezett hangszeres-énekes eseményen az idén hatvanöt gyermek vesz részt. Három csoportban folyik az oktatás: furulyán, gitáron és billentyűs hangszeren tanulnak kezdő és haladó szinten.

Az oktatásban résztvevő tanárok az egyházkerület különböző részeiről érkeztek, akik saját gyülekezetükből diákokat is hoztak. Fülöp Gábor Koltóról, Herman Csaba egyházmegyei zenei előadó – a tábor szervezője – Albisról, Pop György Érmihályfalváról, Kiss Huba Nagyvárad-Olasziból, Bodnár Lajos az Arad megyei Borosjenőből, Simon-Szabó István Éradonyból érkezett.

Az Urnak 3

Herman Csaba szervező és Berkesi Sándor karnagy

A kezdő gitáros hallgatókkal Balogh Kata Boglárka foglalkozik, aki az előző években még tanulóként vett részt a táborban. A tábornak igen sűrű a napi programja, a hangszerórák és gyakorlók mellett gyülekezeti éneket tanulnak, van kórus óra és népdaltanulás is. Esténként népzenei előadásokat hallgatnak, népi hangszerekkel ismerkednek. Reggeli és esti áhítatok foglalják keretbe mindezt, melyen környékbeli lelkipásztorok szolgálnak. Természetesen a fürdés sem hiányzik a programból, naponta két alkalommal is nyílik erre lehetőség. A vízilabda Európa-bajnokságra való tekintettel csütörtökön délelőtt vízilabda bajnokságot is rendeztek fiúk-tanárok, majd lányok-tanárok felállásban. Elsőben a tanárok, a második meccsben a lányok csapata lett a győztes. Az eső miatt kicsit hűvösre változott időben remek alkalom kínálkozik a közös zenélésre, gyakorlásra, melyhez a nemrég a táborhoz épített tágas terasz nagyszerű menedéket nyújt az itt lakóknak.

Az Urnak 1

Csütörtökön meglepetés-vendég is érkezett a táborba, Berkesi Sándor Liszt-és Magyar Örökség-díjas karnagy Debrecenből, aki aktívan vett rész az órákon, tanítva, szakmai tanácsokkal kiigazítva, segítve a tábor munkáját. Az egyhetes tábor szombaton zárul egy zenés istentisztelettel, melyen a gyermekek bemutatják mindazt, amit énekből-zenéből ezen a héten tanultak.

Orosz Otília Valéria