Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Az OTL-től az Abu Dhabi City Transportig

Nagyvárad Helyi Közszállítási Vállalatának (OTL) történetében alighanem jelenlegi vezérigazgatójának, Csuzi Istvánnak múlt péntek délelőtt tett bejelentése jelenti az egyik legmegdöbbentőbb momentumot: május elsejétől az Abu Dhabi City Transport közszállítási vállalatának igazgatója lesz.

Ilie Bolojan, Csuzi István és Viorel Pop

Ilie Bolojan, Csuzi István és Viorel Pop

Csuzi István, a nagyváradi OTL igazgatója nyolc év után búcsút vesz a közszállítási vállalattól és a várostól is, ugyanis alig egy hónap múlva feleségével együtt Abu Dhabiba, az Egyesült Arab Emírségek fővárosába költözik, hogy a helyi városi közszállítás működését és munkáját optimizálja és karbantartsa.

A kapcsolatfelvételt követően, március közepén kezdődtek az internetes interjúk az arab céggel, és Csuzi számára nem volt kétséges egy pillanatra sem, hogy élnie kell a váratlanul előállt lehetőséggel. A vezérigazgató úgy fogalmazott, fájó szívvel vesz búcsút Nagyváradtól, amelyet, mint mondta, csak egyetemi évei alatt hagyott el. Az, hogy az Arab-félsziget kis országa éppen őt választotta ki a megüresedett állásra jelentkezők közül (egyetlen kelet-európaiként), alátámasztja mindazt a szakértelmet és odaadást, amellyel beírta az OTL-t Románia és a világ közszállításának történetébe. A búcsúünnepségen Ilie Bolojan, Nagyvárad polgármestere is részt vett, aki szintén kiemelte a hazai professzionalizmus világszinten való elismertségének jó példáját. A polgármester sok szerencsét kívánt a leköszönő Csuzi Istvánnak a jövőhöz, és közölte, hogy a következő hat hónapban az ideiglenes vezetői posztot Viorel Pop műszaki igazgató veszi át.

Búcsúbeszédében Csuzi István elmondta, hogy az Abu Dhabi City Transporttal kötött szerződése nem szab meg határidőt a funkció betöltésére (egyébként kétévente szokás megújítani), valamint kifejezte köszönetét és háláját a polgármesternek, a városnak és lakosainak, illetve munkatársainak.

(szamos)