Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Az OTL közleményei

A Nagyváradi Helyi Közszállítási Vállalat (OTL) a következőkről tájékoztatja az utazóközönséget.

* Június elsejétől nem fog járni a Nagyvárad–Biharkeresztes közötti utolsó járat, amelynek 20.45-kor van az indulási időpontja a váradszőllősi távolsági buszállomásról és 21 órakor (magyarországi idő szerint) a biharkeresztesi állomásról.

* Az április 25-i 327-es számú helyi tanácsi határozat értelmében szombattól drágulnak a jegy- és bérletárak: egy bérlet 70 lej lesz, a heti bérlet 35 lej, a nem névre szóló bérlet 160 lej, a napijegy 13 lej, a két utazásra szóló jegy 5 lej, egy utazásra szóló jegyet az automatából 3 lejért, a járművezetőtől 4 lejért lehet venni. Újdonságként bevezetik a három hónapra szóló bérletet, ami 195 lej lesz és a 12 hónapost, ami 780 lejbe kerül. Akit érvényes jegy vagy bérlet nélkül találnak az ellenőrök, az ezután 50 lejt kell majd fizessen, s 10 lejjel bírságolják azt, aki nem érvényesítette az utazókártyát. A június elseje előtt kiváltott bérletek június 30-áig lesznek érvényesek.

* Szombaton és vasárnap a Vitéz (ma Decebal) és Teleki (ma Primăriei) utcák kereszteződésében végzett munkálatok miatt a piros 1-es és 3-as villamosokat két autóbusszal helyettesítik az Olaszi park–Széles utcai piac–Emánuel templom (és vissza) közötti szakaszon, a villamosmegállók mellett állnak meg a buszok, amelyek 5.40–6 óra és 14–22.45 között húszpercenként, 6–14 óra között tízpercenként követik egymást. A 2-es villamos a Szakszervezetek Művelődési Házától az Alkotmány (Haţegului) utcáig helyettesíti két busz, amelyek a következő megállókban állnak meg: Gojdu-főgimnázium–Nagyvásártér (1 Decembrie)–Szent László (Unirii) tér– Partiumi Keresztény Egyetem–Emánuel templom–Városi rendőrség– Thököly Imre (Aviatorilor) út– Hétvezér (Ghioceilor) tér–Alkotmány utca–Hétvezér tér–Thököly Imre út–Városi rendőrség–Emánuel templom–Beöthy Ödön (Iuliu Maniu, a Craiovei utcai kereszteződés)–Holdas templom–a nagyvásártéri toronyblokk–Gojdu-főgimnázium, és húszpercenként követik egymást 5.30–22.50 között.