Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Az ország legjobbjait várják biliárdozni

A román poolbajnok, a nemzeti válogatott több tagja, valamint számos neves külföldi biliárdjátékos is jelezte részvételét azon a nyílt tízgolyós bajnokságon, melyet szombaton és vasárnap (április 12-én és 13-án) szerveznek meg a nagyváradi Pool Clubban (Várady Zsigmond – ma Kogălniceanu utca 3. szám).
Mint Czirják József (képünkön) főszervező tegnapi sajtótájékoztatóján elmondta, eddig több mint negyvenen jelentkeztek az eseményre, amely valószínüleg Várad legnagyobb szabású, de mindenképpen legszínvonalasabb mezőnyű biliárdversenye lesz. Eddig szebeni, temesi, aradi, szatmári, máramarosi, szilágyi és Kolozs megyei versenyzők jelezték részvételüket, köztük Ladányi „Robocop” János országos bajnok és Ovidiu Surdea országos válogatott játékos. Versenyzik ugyanakkor a nagybányai származású spanyol bajnok, Ciprian Gândac is, valamint négy nyíregyházi és néhány budapesti játékos is.
A tízgolyós nyílt verseny dupla-kieséses piramis rendszerben zajlik majd. A selejtezőket hét játékig, az elődöntőket kilencig, a döntőt pedig tizenegyig játsszák. Az összdíjazás mintegy ezer euró, amelyből az első nyolc helyezettet jutalmazzák meg. A verseny szombaton 10 órától kezdődik, s még a helyszínen is lehet jelentkezni. A benevezési díj 75 lej.
Sz. G. T.

Az orszag