Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Az orionisták jelenlétét ünneplik

Ma, október 27-én 17 órától a váradi Don Orione Líceum dísztermében nyitják meg azt a háromnapos ünnepségsorozatot, amellyel a tanintézmény közössége az orionisták 25 éves nagyváradi jelenlétét ünnepli. Számos egyházi és világi elöljáró jelezte részvételi szándékát a nyitórendezvényen. Jelen lesz többek közt Diego Basilio olasz nagykövet, Don Aurelio Fusi, a római Don Orione-kongregáció vezetője, Luigi Marzio, az Olasz Kulturális Központ elnöke, valamint a megyei tanács, a helyi önkormányzat és a testvéregyházak képviselői.

az orionistak

Az ünnepség október 28-án, pénteken 10 órától folytatódik majd egy előadással, amelyet a tanintézmény pedagógusai és diákjai közösen állítottak össze, valamint ugyanaznap 15 órától szerveznek egy egyháztörténeti konferenciát is A vallás szerepe az európai oktatásban címmel.

Az orionisták 1991-ben első ízben Nagyváradon telepedtek le az akkori görög katolikus püspök, Hossu Vasile engedélyével. Tevékenységi körük kiterjed a szociális segítségnyújtásra és a gyermekoktatásra. 1995-ben megalapítják a Don Orione Líceumot, 2009-től pedig megnyitja kapuit az óvoda. Országos szinten a kongregáció idősotthont és sérült gyermekek otthonát működteti Bukarestben és Jászvásáron.

Sz. G. T.