Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Az olimpiai remény még életben maradt

A várakozásokkal ellentétben nem az orosz, hanem a görög válogatottal találkozott a nyolcaddöntőben a román pólócsapat a Belgrádban zajló Európa-bajnokságon. A hellénektől elszenvedett vereség miatt az alsó ágon folytatja Dejan Sztanojevics együttese, amely még kiharcolhatja az olimpiai selejtezőn való részvétel jogát.

Sorsdöntő meccs vár holnap a román póló-válogatottra  (Fotó: Christian Sandor)

Sorsdöntő meccs vár holnap a román póló-válogatottra
(Fotó: Christian Sandor)

A román csapat legyőzte a németeket, így második lett csoportjában, azonban nem számolt a görögök taktikázásával. A hellének kikaptak az oroszoktól, így csak harmadikok lettek a magyarok által megnyert csoportban, emiatt a nyolc közé jutásért a románokkal játszottak. A tavalyi vb-n bronzérmes csapatot a játékvezetők is felkarolták (17 kiállítást ítéltek a románok elleni meccs 32 perce során), a vége 13–7 lett, így a románok a 9–16. hely megszerzéséért folytathatják. A tét azonban nem kicsi, hiszen a 9. és a 10. hely is olimpiai selejtezőt ér. Tegnap reggel Máltát verte magabiztosan a román válogatott (12–7), amely holnap Németországgal meccsel, amely tegnap ötméteressekkel tudta csak legyőzni Szlovákiát. A csoportkör zárófordulójában egy góllal (14–13) nyert a román csapat a németek ellen, de mint kiderült, a győzelem hiábavaló volt, hiszen az oroszok helyett a görögökkel kellett szembenéznie a negyeddöntőben a Sztanojevics-gárdának. A győzelem ismét kötelező a románok számára, akik ezt követően még egy mérkőzést játszanak (a török-francia és a grúz-holland csatákból továbbjutott csapatok meccsének győztesével) a 9. helyért.

A nyolcaddöntő eredményei: Spanyolország–Málta 14–3, Montenegró–Franciaország 11–6, Szerbia–Szlovákia 10–5, Horvátország–Hollandia 16–9, Olaszország–Törökország 16–2, Magyarország–Grúzia 14–3, Románia–Görögország 9–15, Oroszország–Németország 9–6.

A magyar válogatottnak nem okozott gondot a grúz csapat legyőzése, a horvátok elleni ma esti negyeddöntő viszont annál keményebbnek ígérkezik a Benedek-csapat számára.

A negyeddöntő első két találkozójára tegnap lapzártánk után került sor. A spanyolok a görögökkel mérkőztek meg, míg a szerbek az oroszokkal találkoztak. Magyarország ma 21.15 órától játszik a horvátokkal (élőben az M4 csatornán), míg az olaszok a montenegróiakkal csatáznak.