Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Az olajgyűjtés végeredménye

2015. január. 17.-én egyszerre bonyolítottuk a XV. Nagyváradi és a II. Élesdi EKE 91 Olajgyűjtést. A kellemes tavaszias időben sokan látogattak ki az ideiglenes gyűjtőpontokhoz. ennek köszönhetően a gyűjtött olaj mennyisége is jelentős volt.

Nagyváradon összesen 575 liternyi elhasznált étolaj gyűlt össze, amit 205 személy adott le. Továbbra is a Rogériuszi piac sátra előtti gyűjtőpontunk a legeredményesebb. Itt 95 személy összesen 180 liter olajat adott le. A Széles utcai (Decebal) piac melletti gyűjtőpontnál most valamiért komoly visszaesést tapasztaltunk. Ezúttal csak 80 liter gyűlt össze 32 személytől. A városközpontban viszont látványos javulást tapasztaltunk. 37 személy 150 liter használt étolajat hozott be. A Nagypiac előtti gyűjtőpont teljesítménye is kiemelkedő volt. 22 személy 100 liter használt étolajat adott le. A Lotus bevásárlóközpont előtti gyűjtőpont hozta a megszokott átlagát, itt 19 személy 65 liter elhasznált étolajat adott le.

A következő Nagy Olajgyűjtés Nagyváradon várhatóan április 18-án lesz.

az olajgyujtes

Az élesdi olajgyűjtési akciót az élesdi Constantin Şerban Líceummal közösen bonyolítottuk le. Bucsiás Levente aligazgató vezetésével az iskola VIII. F. osztályának diákjai, valamint Ciavoi Andrea és Birinyi Éva tanítónők vettek részt az olajgyűjtésben. Számunkra nagyon pozitív, hogy Élesden a pedagógusok nem csak elméletben foglalkoznak a diákok környezettudatot nevelésével, hanem a gyakorlatban is. Az olajgyűjtés mellett a diákok használtelem gyűjtésben is részt vesznek.

Élesden összesen 62 liter elhasznált étolaj gyűlt össze, amit 22 személy adott le, akik tombolajegyet kaptak. A két gyűjtőpont közül a Polgármesteri Hivatal előtti parkolóban lévő volt az eredményesebb. Itt 14 személy összesen 37 liter olajat adott le. A Sólyom negyedben, a patika melletti parkolóban pedig 8 személy 25 liter olajat adott le. Élesden a következő olajgyűjtés május közepén várható.

A tombolasorsolást február közepén az EKE 91 tisztújító Közgyűlése keretében tartjuk meg. A sorsolás eredményéről a sajtón keresztül és személyesen is értesítjük a nyerteseket.

Köszönjük a támogatást minden környezettudatos Bihar megyei lakosnak.

Tiponut Tibor
EKE 91 Nagyvárad-Bihar