Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

„Az irgalmasságot cselekedni kell”

A Sokarcú irgalmasság – Vallomások, interjúk, tanulmányok című könyvet mutatták be pénteken a nagyváradi püspöki palota dísztermében a Katekétikai Központ kezdeményezésére. A kolozsvári Verbum Kiadó gondozásában megjelent kötetben olyan világi személyek, papok és szerzetesek szólalnak meg, akik nemcsak és nem elsősorban beszélnek az irgalmasságról, a felebaráti szeretetről és a szolidaritásról, hanem meg is élik azt. Az eseményen jelen voltak a kötet Váradon élő szerzői, Benedek Ramóna hitoktató, Modi Blanka nővér, valamint Bereczki Silvia, a könyv szerkesztője és Szőcs Csaba, a kolozsvári Verbum Kiadó igazgatója.

A kötetet a helyszínen Bereczki Silvia dedikálta

A kötetet a helyszínen Bereczki Silvia dedikálta

A szép számban érkezett érdeklődőket exc. Böcskei László római katolikus megyéspüspök üdvözölte hangsúlyozva, hogy az irgalmasság évében vagyunk, amikor Ferenc pápától arra kaptunk bátorítást és buzdítást, hogy jobban odafigyeljünk arra, amit Isten a rendelkezésünkre bocsátott, amivel megajándékozott bennünket. Fontos, hogy tudjuk értékelni a szépet és a jót, és arra törekedjünk, hogy mindezt másokkal is megosszuk, továbbadjuk.

Sokan érkeztek a könyvbemutatóra

Sokan érkeztek a könyvbemutatóra

Szőcs Csaba, a Verbum Kiadó vezetője arról számolt be, hogy ez a kiadvány az újjáélesztett Keresztény Szó című sorozat második kötete. Bereczki Silvia segítő nővér, a kötet szerkesztője kifejtette, hogy az irgalmasságról nem beszélni kell, hanem azt megtapasztalni, átélni és cselekedni. Ennek eredményeként tavaly novemberben egy tematikus számmal jelentkezett a Keresztény Szó, melyben azok a személyek kaptak nyilvánosságot, akik hivatásszerűen élik meg az irgalmasságot. A lelkesedés tüze azonban ezzel nem aludt ki, így az idén februárban egy másik tematikus számmal is jelentkeztek, melyben ezúttal azok a szerzetesek jutottak szóhoz, akik küldetésszerűen viselik az irgalmasságot. A két tematikus lapszámból már összeállhatott volna egy könyv, ám nem akarták, hogy ez a már közölt vallomások füzére legyen, éppen ezért más, az irgalmassággal kapcsolatos témáknak is helyet biztosítottak a témához illő szimbolikus illusztrációkkal, valamint az irodalomkedvelőkre gondolva néhány költeménnyel is színesítve a kötet tartalmát.

A továbbiakban Benedek Ramóna, a Szent László Római Katolikus Teológiai Líceum hitoktatója és Szerafina vincés nővér beszéltek szívhez szólóan arról, mit jelent az irgalmasság gyakorlása és továbbadása a dolgos hétköznapokban.

A könyv a továbbiakban is megvásárolható a Kanonok sor 13. szám alatt 25 lejért.

S. T. K.