Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Az Illúziók Múzeumába látogattak a napközisek

Különböző optikai illúziókat, hangeffektusokat és számos egyéb érdekfeszítő élményt tapasztalhattak meg a Nagyváradi Szociális és Közösségi Ügyek Hivatala (ASCO) által működtetett Napközi Központ gyermekei, akiket az Új Akropolisz (Noua Acropolă) civil szervezettel partnerségben vittek el az ideiglenesen Nagyváradon tartózkodó vándormúzeum illúzió-kiállítására, a városi művelődési házba.

az illuziok 1

Hologramok, örvényalagút, nagyméretű, alakdeformáló tükrök, fizikai kísérletek és egy teremin – csak néhány azok közül az érdekességek közül, melyeket a gyermekeknek alkalmuk nyílt kipróbálni, megtapasztalni.

A múzeumlátogatás csupán egy apró részét képezte annak az átfogó együttműködési szerződésnek, amelynek keretében a gyermek-napközi fiataljait önkéntesek bevonásával különböző szórakoztató, oktatási és kulturális programokban részesítik annak érdekében, hogy szélesítsék látókörüket.

Az ASCO gyermeknapközi-központja a társasági és oktatási tevékenységek mellett pszichológiai konzultációt is biztosít úgy a programban résztvevő gyermekek, mint szüleik részére, akik elégtelen anyagi körülményeik és alacsony iskolázottságuk miatt nehezen tudnak megfelelő körülményeket biztosítani a gyermek fizikai és szellemi fejlődéséhez. A gyermekeknek meleg ebédet biztosítanak, segítenek nekik a házi feladat elkészítésében, tanulásban és iskolai felszerelésekkel támogatják őket.

„Délutáni tevékenységet biztosítunk az iskolás gyermekeknek, ahol játszva sajátíthatnak el új ismereteket, melyek segítségükre vannak a szellemi és fizikai fejlődésben, annak érdekében, hogy be tudjanak illeszkedni a társadalomba. Egy kiegyensúlyozott környezetet nyújtunk, ahol boldogok lehetnek, barátokat szerezhetnek. A célunk hogy boldog gyerekkort biztosítsunk nekik” – nyilatkozta Maria Ardeleanu, a Napközi Központ vezetője.

Sz. G. T.