Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Az ifik és a párkapcsolatok

„1 + 1 = 1” címen szervezte meg a hetedik partiumi regionális ifjúsági találkozót az elmúlt hétvégén a Háló Egyesület. A rendezvényen – melynek központi témái a szerelem és a párkapcsolatok voltak – több mint 60 fiatal vett részt nemcsak Nagyváradról, hanem az egyházmegye számos más településéről is.

az ifik 1

Az egésznapos rendezvény rövid ismerkedést követően Tóth Attila tasnádszántói segédlelkész előadásával kezdődött el, aki a két ember közötti kötődés érzelmi és biológiai vetületeiről beszélt a fiataloknak.

A nap további részében közösségi játékok, kiscsoportos foglalkozások és szituációs gyakorlatok következtek, melyek olyan témákat jártak be, mint a családi kapcsolatok, gyermekvállalás, házasság. A fiataloknak alkalmuk nyílt arra, hogy saját meglátásaikat is megosszák egymással, illetve játékos formában megfogalmazzák vágyaikat, törekvéseiket.

A résztvevők a nap végén közös dallal adóztak a Föld napja tiszteletére. A rendezvényen zenei momentumokkal közreműködtek Czumbil Jásmin, Ruska Ildikó és Venkli Virág diákok.

 Sz. G. T.