Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Az idei jótékonysági sportbálról

Szombaton hetedik alkalommal rendezték meg Nagyváradon neves sportemberek, ifjú labdarúgók, közéleti személyiségek, művészek részvételével a jótékonysági sportbált a Partium Egyetemi Sportklub javára. A református egyházkerületi székház dísztermében száznál is több meghívottat köszöntött a 2007-ben alakult egyetemi sportklub alapító elnöke, Tőkés Máté, aki a talán legismertebb vendéget üdvözölte elsőként, Buzánszky Jenőt, az Aranycsapat tagját. Az egykori kiváló labdarúgó évről évre megtiszteli jelenlétével a Partiumi SK-t és Nagyváradot, s mindig elmondja: ezt tenné a legendás, olimpiagyőztes és vb-ezüstérmes magyar fociválogatott másik életben lévő tagja, Grosics Gyula is, ha egészsége engedné. Mindenki szeretett Jenő bácsija amúgy ezen a bálon is igazolta, hogy nem véletlenül nevezik kedveskedve és irigykedve a parkett ördögének a sporttársak, hiszen több szépasszonyt is megtáncoltatott.

Az idei

Buzánszky Jenő, Kiss Norbert, Dunai Antal

Egy másik illusztris vendég Wichmann Tamás kilencszeres kenuvilágbajnok, háromszoros Európa-bajnok, kétszer olimpiai második, egyszer olimpiai harmadik helyezett, 37-szeres magyar bajnok volt. Az egykori klasszis kenus ma is korábbi klubja, az MTK tagja, ahol amatőr szinten edzősködik, próbálja átadni a gyerekeknek a tudását.

A köszöntések során az ifjú klubelnök, maga is oszlopos tagja a sportklub felnőtt futballcsapatának, üdvözölte a két főtámogató, az OTP Bank és a Tigra Kft. képviselőit, a bál számos védnöke közül pedig azokat, akik személyesen is jelen tudtak lenni, mint például Dunai Antal, olimpiai bajnok labdarúgót, Kőrösi Máriát, az Aranycsapat Alapítvány menedzserét, Takács Tibort, a Nagy Béla FTC Hagyományőrző Egyesület elnökét, Lukács Jánost, a Crişul és a FC Bihor volt játékosát, Orosz Csabát, a Magyar Gyáriparosok Országos Szövetségének alelnökét és másokat, nem utolsó sorban pedig az est házigazdáját, saját édesapját, Tőkés Lászlót, aki az első és legfontosabb támogatója volt az egyetemi sportklub megalakításának.

Sportbal 3

Csapattársak: Széles Tibor és Tőkés Máté

A volt váradi református püspök, a Partiumi Keresztény Egyetem elnöke, jelenleg EP-képviselő ünnepi beszédében méltatta a fiatalok törekvését, a támogatókat, de szólt a kerékkötőkről és a sajátos romániai viszonyokról is, ahol nem elég csak jobbnak, de sajnos „ügyesebbnek” is kell lenni másoknál bármilyen versenyben. Méltatta azt a munkát, amelynek révén a PKE futballcsapata egy osztállyal feljebb lépett a megyei bajnokságban, és rámutatott, hogy nekünk, magyaroknak (főleg kisebbségi helyzetben) a sportban is helyt kell állnunk.

Kiss Norbert ifjúságért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkár a szocsi téli olimpiáról üdvözletét küldő fővédnök, Simicskó István sportért és ifjúságért felelős államtitkár üzenetét adta át, emlékeztetve, hogy az új magyar alkotmányban immár tételesen is megfogalmazza: „Bízunk a közösen alakított jövőben, a fiatal nemzedékek elhivatottságában. Hisszük, hogy gyermekeink és unokáink tehetségükkel, kitartásukkal és lelkierejükkel ismét naggyá teszik Magyarországot.” Nemes Csaba lelkipásztor, az Emberi Erőforrások Minisztériumának főtanácsadója a kulturális kormányzat üdvözletét adta át, Rudas Ferenc volt válogatott labdarúgó, az FTC Baráti Kör elnöke megható levelet írt a váradi magyarokhoz.

Sportbal 2

Buzánszky Jenőt nem kellett kapacitálni

Az est hangulatát Tasnádi Ferenc és Melinda énekszámai, valamint a Sanzon együttes tánczenéje emelték. Az ínyenceket is kielégítő ünnepi vacsora közben lezajlott a már hagyományos aukció is, képzőművészek és sportrelikviák gyűjtői ajánlották fel árverésre adományaikat. A festmények között egy-egy Kristófi János- és Tolnay Tibor-mű hozott a sportklubnak a többinél nagyobb összeget, a relikviák között pedig Wichmann Tamás 1970-es vb-győztes evezője, valamint egy híres focisták által szignált olyan mez, amilyenben a magyar nemzeti tizenegy tagjai játszanak. A szintén hagyományos tombola főnyereménye két wellness-hétvége volt.

A 2014-ik évi jótékonysági sportbálon okleveleket is kiosztottak azok között, akik az elmúlt év során valamilyen módon támogatták a Partium ESK-t. Díjazták Széles Tibort is, a futballcsapat leggólerősebb játékosát.

D. L.