Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Az extrém sportok hétvégéje volt Váradon

Jó adag adrenalinnal fűszerezte meg a váradi lakosok hétvégéjét az Aventura Bihor csapata, amely ezúttal két nap alatt két akciót is szervezett a megyeszékhelyen és környékén. Szombaton a váradőssi vasúti hídról vethették le magukat sértetlenül a vállalkozó szelleműek, vasárnap pedig a betfiai kráter közelében próbálhatták ki a drótkötélpályás lecsúszást. Az akció ezúttal is nagy érdeklődésnek örvendett a váradi tinédzserek körében, de sok kisgyermeket is elvittek szüleik, hogy a számítógép-képernyők elől elszakadva, az anyatermészet ölén tegyék próbára bátorságukat.

az extrem 1

A szombati nap folyamán a váradőssi vasúti hídnál gyülekeztek a kalandkedvelő nagyváradiak, hogy a szervezők felügyelete alatt kipróbálhassák az úgynevezett bridge-jumpot, vagyis az extrém sportoknak azt a válfaját, amelyben egy kötélhez erősítve ugranak le a hídról, majd szabadon himbálóznak a mélység fölött, amíg a kötél engedi. Az őssi hídnál mintegy tíz méteres magasságból vethették le magukat a résztvevők, néhány másodpercig megtapasztalva a szabadesés érzését. Az akción közel harminc személy vett részt.

az extrem 2

A rákövetkező napon Betfia település közelében, a kráter mellett állított fel drótkötélpályát az Aventura Bihor csapata, és alighogy végeztek a magaslati pálya kiépítésével, máris megrohamozták őket az érdeklődők, akiknek többsége ezúttal fiatalkorú gyermek volt. A félénkebb apróságok eleinte csak távolról figyelték társaikat, de hamar bátorságra kaptak, amint meglátták, hogy az első vállalkozók milyen jól szórakoznak, s maguk is beálltak a sorba. Magukra vették a beülőt és a védősisakot és máris kezdődhetett az élvezet: 75 méteres lecsúszás, mely során a sebesség nyújtotta élvezet a gyönyörű magaslati kilátással párosult.

Igaz hogy a lecsúszás csak néhány pillanatig tart, de örökre szóló élményt nyújt – vallották a lelkes résztvevők, akik a drótkötélpályás lecsúszás mellett a sziklamászást és az ejtőernyős siklást is kipróbálhatták a helyszínen.

Sz. G. T.