Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Az év első tűzesetei

A Bihar Megyei Crişana Katasztrófavédelmi Főfelügyelőség tűzoltó csapatait 2016. január 1–4. között 68 helyszínre riasztották: nyolc esetben kellett tüzet oltaniuk, két esetben állatokat mentettek, 57 esetben (ebből egy közúti baleset) a mentőszolgálatot (SMURD) hívták ki, és egy sürgősségi riasztást is kaptak.

Január 1-jén egy vaskohsziklási faépülethez riasztották a helyi tűzoltókat. Az épület fagerendákból álló falának öt négyzetméternyi anyaga égett le. A nagyváradi tűzoltóság 1-es számú csapatát szintén ezen a napon két helyszínhez is riasztották: a Golgota (Graurilor) utcában egy lakóépületben ütött ki tűz, valamint a Vörösmarty Mihály (Louis Pasteur) utcában lengőlétra alkalmazásával távolították el a jégcsapokat egy gyalogoshídról. Belényesben az esti órákban ütött ki tűz egy lakóház kéményében.

az ev elso tuzesetei 1

Az új év második napján a Május 1. tűzoltóságát Lăzărenibe, valamint a nagyváradi 1-es számú tűzoltócsapatot Gyapjúba hívták. A délutáni órákban az élesdi lánglovagok egy helyi füstforrást azonosítottak és hatástalanítottak egy tömbházban.

Január 3-án a nagyváradi 1-es számú tűzoltócsapat egy a Terézia (Panait Cerna) utcában lángokban álló melléképülethez szállt ki, ahol tizenhat négyzetméternyi égett le a tetőszerkezetből, délután pedig egy păuşai kutyust mentettek ki egy 25 méter mély kútból.

Január 4-én éjjel az élesdi tűzoltóság csapatai hasonlóan egy kutyát mentettek ki egy öt méter mély kútból Alsólugason. Az éjjeli órákban a székelyhídi tűzoltóságot egy Dealul Nou utcai lakóházhoz riasztották.

A riasztások többségét (nyolcból hét esetben) a kémények rossz működése okozza, ezért a katasztrófavédelmiek mindenekelőtt a kémények megfelelő karbantartásának fontosságára hívják fel a lakosság figyelmét.

Szamos Mariann