Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Az Érmellék ízei a Magnólia parkban

Második alkalommal kerül sor jövő vasárnap az Érmellék ízei és termékei kiállításra, tudtuk meg azon a pénteki sajtótájékoztatón, melyet az Érmelléki Gazdák Egyesületének két vezetőségi tagja, Csomortányi István és Laskovics István tartottak Nagyváradon.

A vásárral egybekötött terménybemutatót idén a váradi Magnólia parkban tartják. Tavaly a volt református püspöki palotában. ugyanis kevésnek bizonyult a hely a kiállítóknak.

az ermellek 2

A vásár kapcsolódik a Szent Márton napi hagyományokhoz, így lesz borkóstoló, illetve olyan standok, ahol libahúsból készült termékeket lehet majd vásárolni. Az érmelléki termelők többek között mézet, sajtféléket, zöldséget, gyümölcsöt, lekvárokat, szörpöket, mangalica disznó húsából készült élelmiszereket kínálnak majd standjaikon. Lesz állatkiállítás is, bemutatják például a híres magyar szürkemarhát. De a vásári hangulat megőrzésére a gyerekeknek pónilovaglás lehetőségével is kedveskedtek a szervezők. Az érmelléki hangulatot felidéző vásár tehát jövő vasárnap tíz órakor kezdődig és a tervek szerint délután ötig tart majd. Azok a kistermelők akik igényelnek még (ingyenes) standokat, péntekig jelezhetik részvételi szándékukat a 0756/530-912-es telefonszámon.

Szőke Mária