Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Az én reformációm – alázattal szolgálni

A nagyváradi Partiumi Keresztény Egyetem Humántudományi Tanszékének Református Szociális Teológia/Diakónia szakja pályázatot hirdet IX.–XII. osztályos középiskolás diákok számára olyan rövidfilm (maximum három perc) elkészítésére, amely a reformáció 500. évfordulója alkalmából a reformáció lényegére, a református egyház lelki-szellemi értékeire, különös tekintettel az egyház társadalmi szolgálatára reflektál. A pályaművek készítője/készítői az alábbi fő kérdésre válaszolnak munkájukkal: Hogyan mutatnám be saját korosztályom számára a reformációt?

az en reformaciom

A pályamunkákat először a közismert videó-megosztó (Youtube) oldalára kell feltölteni, majd az elérhetőséget (linket) a diakonia.partium@gmail.com e-mail címre lehet elküldeni, a készítő(k) nevével, osztályuk, iskolájuk megnevezésével együtt. A pályamunkák beküldési határideje: április 8. A pályamunkákat bemutatják a PKE nyílt napján (április 11-én), ahol a három legjobban sikerült alkotást díjazni fogják: I. díj: 300.00 lej, II. díj: 200.00 lej, III. díj: 100.00 lej.

A pályaművek elbírálása a következő szempontok alapján történik: kreativitás, eredetiség, a keresztény szellemiség, a reformáció lényegének megragadása, közérthetőség. A rövidfilmek elkészítéséhez bármilyen kép és hang rögzítésére alkalmas eszköz használható, a felvételeknek meg kell felelniük az alapvető minőségi elvárásoknak. Bővebb információ a PKE Humántudományi Tanszékének weboldalán www.diakonia.partium.ro található.