Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Az ember leghűségesebb barátjáért önkénteskedtek

Augusztus derekán, a legnagyobb kánikulában is mozgósította híveit az Erdélyi Magyar Néppárt nagyszalontai szervezete. Balogh János elnök telefonhívására és Makkai Ágota, a Minta helyi elnökének kezdeményezésére legalább kéttucatnyian jelentkeztek a megadott időpontban és helyszínen, hogy segítséget nyújtsanak a hajdúvárosi kutyamenhely működtetőinek.

az ember

Fotó: Sára Péter

A szalontai futballpálya melletti létesítmény vezetője, Kertész Antónia a világhálón kért segítséget, a felajánlkozók többsége helybéli volt, de jöttek Bélfenyérről is, és csatlakoztak a néppárt ifjúsági szervezete, a Minta fiataljai is néhányan. Az SOS Dogs kutyamenhelyen állatorvosi rendelőt hoznának létre, egy félig sem kész épületet kellett mentesíteni emberi erővel az ott felhalmozott építési törmeléktől és szeméttől. A tervezett időpontra nem lettek készen ezzel, de a csapat nem adta fel, és néhány nap után újból nekilendült. Nagy Attila utánfutós traktorral szállította el a kikotort szemetet.

A menhely felelőse üdítővel látta el a munkálkodókat, végül egy-egy ajándékpólóval köszönte meg a néppártosok szolgálatkészségét.