Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Az első kézcsók

Akkor vettem észre, hogy telnek felettem az évek, amikor a villamoson egy fiatalember átadta a helyét. Azóta is zavarban vagyok, ha valaki hellyel kínál, s leszálláskor megköszönöm a jótevőnek.

A villamos gyorsan futott be a megállóba. Nem időzött sokat, indult is tovább. Idős, gyerekesen kék szemű bácsi kapaszkodott fel a lépcsőkön, egy darabig imbolygott a vágtató villamoson, majd mind a két kezével megkapaszkodott az egyik fogódzóban.  Akkor az egyik fiatal lány felállt a székéről, és kedvesen átadta a helyét. Az öregúr régi vagány vidéki ember lehetett, nem volt hozzászokva az ilyesmihez, valószínűleg villamoson is régen utazott. Meglepődött, meghatódott, s hálából kezet csókolt a lánynak.

Most a lány lepődött meg. Talán ez volt az első kézcsók, amit kapott, ami nem bimbódzó, virágzó nőiességének szólt, hanem emberségének.

A villamos tovább robogott a síneken. A park melletti megállóban huncutul bekacsintott a nap, s csókot dobott a lány kezére.

V. Szilágyi István