Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Az éllovast győzte le a váradi kosárlabdacsapat

Remek játékkal, végig kézben tartva a találkozó kimenetelét, győzött a váradi férfi kosárlabdacsapat a Pitesti-i BCMU Arges ellen a román férfi élvonal vasárnap esti mérkőzésén.

VSK Zeno visszatert

Cristian Achim együttesének sikere főleg a precíz távoli dobásoknak köszönhető, de az is sokat nyomott a latban, hogy visszatért a csapatba Martin Zeno. A váradiak már az első negyed végén nyolcpontos előnyre tettek szert (23–15), majd a nagyszünetig kilenc pontra nőtt a fór. A térfélcserét követően állandósult a különbség, s bár a hajrában közelebb került a váradiakhoz a hazai gárda, a vége sima VSK-siker lett.

A hazaiktól Porter Troupe 15 pontot dobott, Agafonov pedig 14 pontot ért el. A VSK volt tagjai közül Titus Nicoara 28 percet töltött a pályán, ez alatt kilenc pontot dobott, míg Lázár László 15 perc alatt hat pontot ért el. Vlad Corpodean, aki szintén volt a váradi csapat tagja, három percet játszott, de nem sikerült pontot szereznie. A VSK egyik húzóembere ezúttal is Milosevics volt, aki 16 pontot és nyolc lepattanót szerzett. Gajovics szintén 16, míg a viszatérő Zeno 11 ponttal vette ki részét a sikerből. Érdekesség, hogy a pályára lépők közül csak Gavrilă nem tudott eredményes lenni, Sztamenkovics 6, Mandache és Valeika 4–4, Pasalics 9, Ionescu 5, Tibârnă pedig 2 ponttal járult hozzá a győzelemhez.

„Nagyon kellett számunkra ez a győzelem, hiszen az utóbbi időben egyre feszültebbé vált a hangulat a csapatnál. Boldog vagyok, hogy a játékosok bizonyították, a nehéz időkben is lehet rájuk számítani. Bár nem játszottunk hibátlanul, a jó védekezésnek köszönhetően meg tudtuk szerezni a győzelmet, egy igencsak jó képességű, ráadásul saját szurkolói előtt pályára lépő gárda ellen” – értékelte a vasárnap esti találkozót Cristian Achim, a VSK edzője.

Idén még két bajnoki meccset játszanak a váradiak, mindkettőt az Antonio Alexe Sportcsarnokban. Az elsőre szombaton 19 órától kerül sor a Temesvári Timba ellen, majd jövő szerdán a bajnokesélyes Bukaresti Steaua látogat Váradra. A találkozókra a már megszokott módon, az eventim.ro honlapon lehet jegyet vásárolni. A belépők ára 10 (a palánkok mögötti részekre), illetve 15 lej.

A váradiak két vesztes meccs után tudtak ismét nyerni, míg a pitestiek sorozatban másodszor kaptak ki, de így is előkelőbb helyen állnak a rangsorban, mint a VSK.

Eredmények: Temesvári Timba–Bukaresti Steaua 62–84, Galaci Phoenix–Temesvári SK 73–83, Nagyszebeni CSU–Marosvásárhely 91–59, Craiovai SCMU–Kolozsvári UBT 84–105. A Dinamo–Jászvásári Poli meccsre tegnap, lapzártánk után került sor. Következik, holnap: Nagyszeben–Jászvásár, Marosvásárhely–Dinamo, csütörtökön: Temesvár–Craiova (19.30, Digi Sport), pénteken: Kolozsvár–Galac (17.15, Digi Sport), szombaton: Nagyváradi VSK–Timba, Steaua–Pitesti (19, Digi Sport). Az állás: 1. Kolozsvár (16 pont), 2. Temesvár (16), 3. Pitesti (15), 4. Galac (15), 5. Nagyszeben (15), 7. Várad (14), 8. Craiova (13), 9. Vásárhely (11), 10. Timba (10), 11. Jászvásár (8), 12. Dinamo (8).