Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Az elemek a helyükre kerültek

A nagyváradi gépkocsivezetők számára a mai nap folyamán tanácsos lesz elkerülni a Felső Görögoldali út (ma Piatra Craiului) környékét, a kivitelező vállalat ugyanis ma helyezi el ott az épülő gyorsforgalmi út utolsó tartóoszlopait. Az utcában ideiglenesen korlátozzák a gépkocsiforgalmat, amíg a kilenc méretes oszlop a helyére nem kerül. A Trameco vállalat szakemberei ugyanakkor a Kis kút (ma Olteniei) utca–Nagy sötétági út (ma Calea Adevărului) alternatív útvonalat javasolják a környéken közlekedőknek.

az elemek 2

Az Uniós finanszírozásból épülő gyorsforgalmi út az idei év végéig, vagyis 2015. december 31-ig kell elkészüljön. A mintegy 3,5 kilométeres útszakasz megépítését – mely a Constantin Prezan marsallról elnevezett új velencei közúti hidat köti majd össze a Bihari úttal – tavaly októberben kezdték meg. Az új út a vasúti sínek mentén haladva érinti majd az Alsó Körösoldali (ma Făcliei), Felső Görögoldali, Kálvária (ma Gheorghe Doja), Kórház (ma Louis Pasteur) és Hegyesi Márton (Ecaterina Teodoroiu) utcákat. A projekt célja, hogy a váradi dombok irányából érkező forgalmat elvonja a jelenleg túlzsúfolt Fő (Republicii) és a Sztaroveszky (Magheru) utcákról, s az ott közlekedők a belvárosi forgalmat megkerülve juthassanak el a város egyik végéből a másikba.

az elemek 1

Az útépítés során úgynevezett mikrocölöpözést végeztek a Macska-dombon és a Kálvária dombon (Gomba), áthelyezték a fűtés-, elektromos-, vízvezeték- és csatornahálózatokat, erősítő falat építettek a domboldalakon és a Hegyesi Márton út mentén, valamint számos betonoszlopot állítottak fel. A projekt finanszírozása a 2007–2013-as Magyarország–Románia Határon Átívelő Együttműködési Program keretében valósult meg. A beruházás összértéke meghaladja a 14 millió eurót. Ebből 5,5 millió euró a vissza nem térítendő uniós támogatás, az önkormányzat önrésze pedig 9,4 millió euró.

Sz. G. T.