Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Az egészséges édesítőszerek

MÉZ: a természet egyik legcsodálatosabb ajándéka, mely értékes antioxidánsokat tartalmaz, megvédi a szervezetet a szabadgyököktől. 190-féle tápanyag található benne: aminosavak, ásványi anyagok, vitaminok és nyomelemek (kalcium, foszfor, vas, mangán, cink, réz). A benne található szőlőcukor akadály nélkül beépül a szervezetbe, a méz hormonjai pedig védik a veséket és a májat.

mez

JUHARSZIRUP: az egyik legízletesebb folyékony édesítőszer, az indiánok fedezték fel, és legnagyobb előnye, hogy a szervezet megterhelés nélkül képes feldolgozni a vitaminokban gazdag édesítőszert.

RIZSSZIRUP: a főtt, barna rizs erjesztésével készül, íze semleges, tehát használható sütésre-főzésre, italok készítésére. Gazdag kalciumban, káliumban, foszforban és magnéziumban.

TÁPIÓKASZIRUP: az amerikai trópusi területeteken őshonos növényt a „szegények krumplijának” is nevezik, de nem szűkölködik ásványi anyagokban és vitaminokban, gazdag vasban, káliumban, kalciumban, nátriumban, foszforban és magnéziumban sem. A szirup szörpök, kekszek, sütemények, joghurtos ételek édesítésére kiváló.

XILITOL: biztonságos édesítőszer, amely a cukor szénhidráttartalmának egynegyedét, kalóriaértékének 60 százalékát tartalmazza. Nem emeli hirtelen a vércukorszintet, egyenletes szinten tartja azt. A gyomorban lúgos közeget biztosít, ami a candida gomba számára kedvezőtlen, így e panasz ellen is hatásos.

(győri)