Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Az EB-részvételért küzdenek a lányok

Négy váradi játékossal szerepel az Ukrajnában zajló Európa-banoki selejtezőn a román női vízilabda-válogatott. Tegnap este Svájc csapata volt az ellenfél, ma pedig a csehekkel (reggel 9 órától) és a házigazda ukránokkal (21 óra) találkozik Vlad Hagiu együttese. Holnap az izraeliekkel mérkőzik meg a válogatott, amely szombaton délután a szlovákok ellen zárja a tornát.

Tóth Johanna (fehér sapkában) a Rapidot erősíti a 2017–2018-as idényben

Tóth Johanna (fehér sapkában) a Rapidot erősíti a 2017–2018-as idényben

A keretben négy váradi gyökerekkel rendelkező játékos található, közülük viszont csak a 19 éves Oana Vidican szerepel jelenleg Váradon, a Körös SK színeiben. A 18 éves Laboncz Nikolett a nyáron igazolt a Körös SK-tól a Szeged csapatához, míg a 24 éves Tóth Johanna Miskolcról tért haza a Bukaresti Rapid együtteséhez. A 20 éves Xenia Bonca már több éve alapembere a Bukaresti Steaua gárdájának, amely megnyerte a legutóbbi három bajnoki aranyérmet.

A bővített keretnek egy ötödik váradi tagja is volt, ám Antonia Vidican (Oana húga) nem került be az Ukrajnába utazó csapatba.