Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Az áttekinthetőbb munkavállalásért

A MECSERV (Modernizare pentru Eficienţă şi Calitate în SERViciile de formare profesionale a Adulţilor) elnevezésű, a felnőttek szakmai képzése minőségének hatékonyságát növelő uniós projektet mutattak be tegnap a Bihar Megyei Munkaerő-elhelyező Ügynökségen. Békési Csaba, a helyi intézmény vezetője házigazdaként köszöntötte a jelenlévőket: Bihar megyei cégek képviselőit, álláskeresőket, munkanélkülieket, az ügynökségük munkatársait, valamint a projektet elindító brassói felnőtteket képző cég (CRFPA Braşov) képviselőit.

az attekinthetobb 2

A részletekről Gheorghe Marmalachi projektmenedzser számolt be. Mint hangsúlyozta, a közel 5,69 millió lej értékű projekt (ebből 3,94 lej nem visszatérítendő) keretében modernizálni akarják a felnőttek szakmai képzését Romániában. A cél az, hogy személyesen felvegyék a kapcsolatot mind a munkáltatókkal, mind a munkakeresőkkel, az ország megyei munkaerő-elhelyező ügynökségeivel, mind az éppen szakmai képzésen lévőkkel. „Szeretnénk rávilágítani arra, hogy fontos a minőségi tanulás! Ennek csak egyharmadát teszi ki a szakmai képzés elméleti része, a többi a gyakorlaton múlik” – fogalmazott a projektmenedzser. Mint hozzáfűzte, mindezt tudatosítani akarják az emberekben, illetve a kommunikációra is hangsúlyt fektetnek, vagyis, hogy az alkalmazottak, a szakszervezetek képviselői és a munkáltatók között legyen megfelelő kommunikáció.

az attekinthetobb 1

Mint megtudtuk, Románia 20 megyeszékhelyén mutatják be ezt a projektet – mely egyébként augusztus végén zárul–, és Nagyvárad e projektbemutató egyik állomása, ahova Marosvásárhelyről érkeztek az uniós tervezet vezetői. Innen további állomásaik lesznek az ország északi és keleti régióiban.

Sükösd T. Krisztina