Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Az aszfaltozásra koncentrálnak Margittán

Tavasszal befejezték a Margittáról Magyarkécbe vezető út teljes felújítását. A munka azonban nem állt le, egy sor utca (Bujorului, Borsecului, Jókai Mór, Garoafei, Litoralului, Crinului, Independenţei, Criş0an, Ady Endre és Salcămilor). rendbetétele következett a polgármesteri hivatal megrendelésére

„A stratégia az volt, hogy az Oncsa negyedben végrehajtott aszfaltozási munkát összekössük a központtal. Így a város egyik felének főbb útjai mostantól kátyúmentesek. A tömbházak között is nagyon rosszak az utak és városszerte problémák vannak a járdákkal is, de csak a költségvetéssel arányosan tudunk dolgozni.” – mondta Pocsaly Zoltán margittai polgármester.

az aszfaltozasra

Az elöljáró kiemelte: „Nem tudunk mindent egyszerre megoldani. Ezért kérjük a lakosok megértését. Az ivóvízhálózat és a szennyvízcsatorna cseréje a városnak minden sarkát tönkretette az útminőség szempontjából, de az a munka is szükséges volt annak érdekében, hogy minden margittai a nap 24 órájában ivóvízhez juthasson. Ezen túl vagyunk lassan két éve, s kezdjük is elfelejteni.”

Napjainkban mindenki az utak rossz minőségéért panaszkodik. „Ez a következő nagy lépés, ám a tömbházak közötti utakat, sétányokat és zöldövezeteket uniós forrásokból szeretnénk megoldani. Erre viszont még várni kell. Idén majd’ egy tucat fontosabb utcát aszfaltoztunk le egy vékony réteggel. A pályázatokba ezeket is belefoglaljuk majd, hisz ki kell cserélni az útszegélyeket és a zöldövezet itt is újításra szorul” – magyarázta a polgármester.

Demian Zsolt