Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Az alternatív energiaforrásról

Megújuló energia, alternatív energiaforrás címmel kiállítással és műhelymunkával, illetve tapasztalatcserével egybekötött szakmai találkozónak adott otthont péntekes és szombaton a nagyváradi ERA Shopping Park. A kétnapos rendezvényt a Romániai Vállalkozásokért Egyesület a Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamarával együttműködve szervezte a határon átnyúló uniós HURO- program támogatásával. A bemutatott pályázat célja, hogy a magyarországi kollégákkal felhívják mind a lakosság, mind a vállalkozók figyelmét a megújuló energia fontosságára és a környezetkímélő energiaforrások felhasználásának lehetőségeire.
Az első nap során műhelymunka zajlott, melyet Kalapáti Magdolna, a Magyarország–Románia határon átnyúló együttműködési program 2007–2013 közös szakmai titkárságának igazgatója nyitott meg, majd Szabó Ödön parlamenti képviselő köszöntötte a résztvevőket, Constantin Badea, a Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara igazgatója mutatta be a projektet, ezt követően pedig Angela Lupşa, a Romániai Építészkamara Bihar megyei fiókjának jogtanácsosa számolt be a megújuló energia fontosságáról és az erre vonatkozó jogszabályokról.
Ezt követően a jelen lévő hazai és magyarországi (összesen 16) kiállítók mutatták be a megújuló energiához, környezetkímélő energiaforrásokhoz kapcsolódó termékeiket. A kiállítás szombaton is folytatódott, lehetőséget teremtve a lakosságnak és a vállalkozóknak a termékek megismerésére és üzletkötésre.
(sükösd)